Actualitate

Concursul International de Poezie Grigore Vieru

Concursul de poezie purtand numele marelui poet Grigore Vieru se desfasoara in cadrul Festivalului International „Grigore Vieru”, care va avea loc in perioada 9-12 octombrie 2009 la Iasi si la Chisinau, in organizarea Editurii „Princeps Edit”, a Primariei Iasi si a Primariei Chisinau.

Concursul isi propune descoperirea si sprijinirea tinerilor poeti de limba romana din Romania, R. Moldova si din toata diaspora. Pot participa tineri poeti de pana la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania sau ai altor uniuni de creatie si care nu au volume individuale publicate. Manuscrisele, constand intr-un volum de autor, care nu trebuie sa depaseasca 100 de pagini, scrise pe computer, corp 14, in doua exemplare, se vor trimite pe adresa: Editura „Princeps Edit” Iasi, str. Pacurari nr 4, Cod 700515, Iasi, jud. Iasi, pana la data de 20 septembrie a.c., data postei.

Lucrarile se vor juriza dupa un moto la propria alegere a concurentului si care va fi trecut pe plicul de pus la posta si pe fiecare pagina prezentata in concurs. Lucrarile vor fi insotite de un plic inchis ce se va introduce in plicul mare cu lucrarile si va purta acelasi moto, iar inauntru – datele personale ale concurentului: numele, data nasterii, profesia, adresa exacta, telefonul, emailul si o scurta prezentare a activitatii literare. Pe plicul mare, in loc de numele si adresa concurentului, se va trece doar motoul.

 

 

Juriul, format din personalitati marcante ale literaturii romane de dincoace si de dincolo de Prut, va acorda urmatoarele premii:
– Marele Premiu „Grigore Vieru”, constand in publicarea cartii premiate in 500 exemplare;
– Premiul I – 500 lei;
– Premiul II – 400 lei;
– Premiul III – 300 lei.

La acestea se vor adauga premiile unor importante reviste literare din Romania si din R. Moldova.

 

Festivalul International de poezie „Grigore Vieru”
7-11 octombrie 2009, editia 1

Organizatori:
Editura „Princeps Edit”, Iasi
Primaria Iasi
Primaria Chisinau

Parteneri:
Ministerul Culturii si Cultelor din Romania
Departamentul Romanilor de Pretutindeni – Ministerul Afacerilor Externe
Muzeul Literaturii Romane, Iasi
Uniunea Scriitorilor din R. Moldova

Festivalul va pune in valoare opera unui mare poet roman, unul din cei mai populari atat in R. Moldova, cat si in Romania.
Vom mobiliza personalitati ale literaturii si culturii romane, critici literari, poeti, muzicieni.
Festivalul se va desfasura in locatii culturale din Iasi si din Chisinau.
Spectacolul se va constitui ca un duplex intre Iasi si Chisinau – doua zile actiunile desfasurandu-se la Chisinau si doua zile la Iasi.

Festivalul va include si un concurs de poezie adresat tuturor vorbitorilor de limba romana din lume, cu varsta cuprinsa intre 16-20 de ani, premiul constand in editarea unui volum intr-un tiraj de 50.000 de exemplare, cuprinzand atat selectii din opera poetului Grigore Vieru, cat si selectii din scrierile premiantului, astfel urmarindu-se ca opera lui Grigore Vieru sa sprijine tanarul scriitor, iar acesta din urma sa duca mai departe opera marelui poet.
In cadrul festivalului se vor acorda diverse premii personalitatilor care slujesc cu credinta limba romana, poezia, muzica.
In cele doua zile ale festivalului care se vor desfasura la Iasi, vor avea loc simpozioane, recitaluri din opera poetului si acordarea premiului Opera Omnia Grigore Vieru unui prestigios poet de limba romana, fiecare seara incheindu-se cu spectacole pe versurile si muzica lui Grigore Vieru.
Si-au anuntat deja prezenta si colaborarea Adrian Paunescu, academicianul Mihai Cimpoi, Fuego si am trimis invitatii Academiei Romane, Ministerului Culturii etc.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *