La ediția din anul curent a Campionatului național de tenis de masă, care a demarat astăzi la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, a fost admis, în premieră, un număr limitat de participanți - 36 în turneul masculin și 24 în cel feminin.
În anii precedenți concurau, în temei, toți doritorii. ”Motivul deciziei luate a fost că valoarea competiției crește în asemenea caz. Pe de altă parte, în fond, numărul performerilor în sensul adevărat al cuvîntului este redus”, astfel a comentat situația președintele federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnîi.
Micile surprize ale campionatului sînt calificarea veteranului Igor Bobeică din Chișinău și a juniorului Dumitru Delion din Ungheni în faza finală a turneului masculin. Primul a cedat în primele cinci meciuri disputate. Al doilea l-a învins pe Ivan Danilov din Dubăsari și a opus o rezistență demnă de remarcat în partidele desfășurate cu campionul național en-titre, Denis Țărnă și premiantul campionatelor naționale, Veniamin Dubrovin. ”El este marea noastră speranță pe viitor. Am muncit mult la antrenamente. Am participat și la cîteva turnee internaționale. Practică, în opinia noastră, un stil de joc modern, ofensiv și faptul ca atare insuflă optimism”, au declarat pentru agenție antrenorii tînărului jucător Mihai și Vasile Adam.
În concursul feminin pretendentele principale la titlu sînt Alina Sandu și Ecaterina Șmîganovscaia, ambele din Dubăsari.
Campionatul este de selecție în loturile naționale. ”Cu regret, însă nu vom participa anul curent la Campionatul Mondial, programat în Malaysia. ”Ministerul Tineretului și Sportului nu a achitat pînă în prezent cheltuielile suportate de membrii loturilor pentru participarea la Campionatul European. La sigur, nu se vor găsi bani nici pentru a evolua la Mondiale”, a precizat pentru agenție Vladimir Semipeadnîi.
Campionatul va desemna învingătorii, premianții și la probele de dublu masculin, feminin, dublu mixt. Competiția se va încheia duminică.
Moldpres
|
An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare,...
( ) Citeşte tot articolulEscaladarea tensiunilor ruso-ucrainene, ca urmare a desfășurării a două armate ruse în Crimeea ocupată și la frontierele estice ale Ucrainei, au provocat neliniște în tot bazinul Marii Negre, în Europa și Statele Unite ale Americi, doar R. Moldova a rămas...
( ) Citeşte tot articolulEste foarte trist tot ce s-a întâmplat astăzi în Parlament în jurul Curții Constituționale. Atât recunoașterea „caracterului captiv al CCM”, cât și decizia de revocare a dnei Domnica Manole, sunt acte descalificante pentru niște...
( ) Citeşte tot articolulMihai Eminescu are pentru mulţi o imagine asemeni luceafărului din poezia cu acelaşi nume-rece, distant faţă de ceea ce se petrecea în veacul său, căutând iubirea eternă etc. Totuşi contemporanii îl cunosc puţin altfel. Mare parte din talentul său scriitoricesc s-a...
( ) Citeşte tot articolul„Nu a fost niciodată un război bun sau o pace rea” – afirma Benjamin Franklin, deşi pot fi, totuşi, războaie drepte şi nedrepte sau păci de lungă sau scurtă durată.
( ) Citeşte tot articolulCreștinii ortodocși îl prăznuiesc pe 23 aprilie pe Sfântul Gheorghe. Este o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendar, iar sute de mii de români își serbează azi onomastica.
( ) Citeşte tot articolul