Externe

Merkel si Putin l-au felicitat pe Filat

Cancelarul german Angela Merkel, care a invins la alegerile parlamentare de duminica trecuta, i-a trimis marti noului premier moldovean Vlad Filat un mesaj de felicitare si sustinere. Surse din Bundestagul german au declarat pentru NewsIn ca, de fapt, se intampla in premiera ca un cancelar german sa felicite un prim-ministru moldovean la investirea in functie. Mesajul este un gest de sustinere a procesului de integrare europeana a RM, fixat drept ca prioritar de catre Cabinetul Filat.

„Mult stimate domnule Prim-Ministru, va felicit cordial cu ocazia numirii in functie, se spune in mesajul Angelei Merkel adresat omologului de la Chisinau. Dumneavoastra preluati responsabilitatea guvernarii intr-o perioada de mari provocari. Sustin in mod expres obiectivul de promovare a reformelor democratice, economice si consolidarea statului de drept in tara dumneavoastra. Sunt convinsa ca veti realiza aceasta misiune cu determinare si energie. Pentru aceasta veti avea toata sustinerea Guvernului Federal. Salut, de asemenea, si dorinta de intensificare a colaborarii dintre RM si UE. Aceasta intensificare ar trebui realizata si in cadrul Parteneriatului Estic. Va doresc mult noroc si succes in functia dumneavoastra plina de responsabilitate!”, se mai spune in mesajul cancelarului german.

Miercuri, si primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe Vlad Filat cu prilejul numirii in functia de prim-ministru. „Relatiile ruso-moldave se bazeaza pe vechi traditii de prietenie si respect reciproc. Sunt convins ca dezvoltarea lor multilaterala in continuare corespunde intereselor popoarelor tarilor noastre”, se mentioneaza in mesajul de felicitare al lui Putin, adresat sefului guvernului RM.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *