Cultură

Treceti pe la Filarmonica si faceti un bine

Joi, 24 septembrie, la initiativa compozitorului Eugen Doga, Filarmonica Nationala gazduieste concertul de caritate „Grabeste-te sa faci un bine”, la care vor evolua Mihail Munteanu, Olga Ciolacu, Iurie Sadovnic, Vasile Iovu, Mihai Ciobanu, Nina Ermurache, Maria Sarabas, Maria Mocanu, Daria Radu, Marian Starcea, Adrian Ursu, Diamanta Poterau, Nicolae Palit, Orchestra de muzica populara FOLCLOR, dirijata de Petre Neamtu etc.

Banii adunati de la acest spectacol vor fi transferati pentru interventia chirurgicala de care are nevoie Anisoara Ciubotaru, presedinta Societatii culturale „Plai mioritic Iasi-Chisinau-Cernauti”, filiala din RM, fondata de Grigore Vieru. Este o personalitate cunoscuta in mediul artistic prin actiuni culturale de rezonanta internationala, precum organizarea, in premiera, a Festivalului itinerant „Pe urmele lui Eminescu…" – Cernauti-Putna-Botosani-Iasi-Bucuresti-Viena. Anisoara Ciubotaru este o mare romanca, care impreuna cu echipa sa organizeaza actiuni de suflet pentru conationalii din tara si din strainatate. Gratie implicarii Anisoarei Ciubotaru, in perioada intemnitarii lui Ilie Ilascu, familia acestuia a beneficiat de sprijin financiar si moral. Acum, insa, Anisoara Ciubotaru a ajuns sa fie cea pentru care oamenii vor sa faca un bine.

In urma cu aproape doi ani, iarna, ea a lunecat, a cazut si si-a fracturat mana dreapta. Tragedia ei a inceput la Spitalul de Urgenta. A suportat sase interventii chirurgicale nereusite in urma carora femeia risca sa ramana fara mana. Doar o interventie intr-o clinica din Germania, estimata la circa 10.000 de euro, i-ar salva bratul.
„Rog oamenii de buna credinta, in general, iubitorii de muzica buna, sa cumpere cate un bilet la acest spectacol de suflet, iar banii adunati ma vor ajuta la acumularea sumei partiale pentru aceasta operatie”, a spus presedinta societatii culturale.

„Apelul acestei femei nu a putut sa ma lase indiferenta, de aceea am fost de acord sa particip la acest concert, pentru a o ajuta sa-si salveze mana. Rog pe toti cei care ma respecta si ma apreciaza sa dea dovada de omenie si sa puna umarul, mai ales ca asta nu ne costa atat de mult”, indeamna interpreta Olga Ciolacu. Si Adrian Ursu isi cheama fanii, pentru care va interpreta piesele indragite, sa-l sustina in acest act de caritate.

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *