Social

Un copil a decedat ieri din cauza gripei A H1N1

Ştefan Gheorghiţă, şeful Centrului controlul infecţiilor nozocomiale, a specificat că este vorba de o fetiţă de 12 ani, din oraşul Hînceşti. „Copilul s-a îmbolnăvit la 11 februarie, a avut febră de 39 de grade Celsius. Peste patru zile, la 15 februarie, a fost internată la Spitalul raional Hînceşti. Pe 16 februarie starea fetei s-a agravat, fiind transportată cu AVIASAN la Centrul Mamei şi a Copilului din capitală, în secţia reanimare, cu pneumonie bilaterală şi hemoragie pulmonară. Din păcate, copilul nu a putut fi salvat, pentru că s-a adresat târziu după asistenţă medicală”, a menţionat Ştefan Gheorghiţă.

O altă femeie din oraşul Ceadîr-Lunga a murit, după ce a făcut gripă A H3N2. Potrivit lui Gheorghiță, femeia avea 26 de ani şi mai suferea de diabet zaharat, iar gripa i-a agravat starea de sănătate.

De la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă 10 persoane. Medicii atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, consumul de alcool şi fumatul, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *