Finanţe

Află cât costă reabilitarea unui kilometru de drum în R. Moldova!

Viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim, a precizat că preţul mediu pentru reabilitarea unui kilometru de drum în R. Moldova este de 500-550 mii de euro. Asta în cazul în care drumul are o lăţime de 8 m şi o capacitate portantă de 11,5 tone.

"Pe de altă parte, un kilometru de drum naţional pe sectorul Chişinău-Străşeni, unde vor fi patru benzi, va costa peste un milion de euro", a spus B. Gherasim.  
 
Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat ieri contracte de reabilitare a trei sectoare de drum naţional cu două companii străine. Astfel, consorţiul italian TOTO Construzioni Generali S.p.A. şi Taddei S.p.A va reabilita 47 km pe drumul naţional M-2 (Chişinău-Soroca) pentru suma de peste 271 milioane lei. A doua compania semnatară este consorţiul portughez Construcoes Gabriel AS Couto, Empresa de Construcoes Amandio Carvalho SA şi Rosas Construtores SA, care va reconstrui 7 km de drum naţional R-3 pe şoseaua Chişinău-Hânceşti. Costul lucrărilor va constitui peste 126 milioane lei.

Preţul variat (7-15 milioane lei) stabilit de expertiza internaţională pentru fiecare kilometru reabilitat a fost calculat în funcţie de complexitatea lucrărilor şi suprafaţa drumului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *