Ultima oră

Agenda europeana a premierului

Prim-ministrul Vlad Filat a avut ieri o intrevedere cu Angela Merkel, cancelar federal al Republicii Federale Germane, in cadrul lucrarilor Congresului Partidului Popular European din orasul german Bonn. Oficialii au discutat aspecte ce tin de relatiile bilaterale si necesitatea aprofundarii acestora. Prim-ministrul i-a multumit cancelarului german pentru ajutorul acordat RM in promovarea reformelor democratice si in procesul de integrare europeana.

Vlad Filat s-a intalnit si cu presedintele roman Traian Basescu, cu premierii Poloniei si Olandei, Donald Tusk si, respectiv, Jan-Peter Balkenende, transmite Serviciul de presa al Guvernului. Potrivit sursei, premierul polonez si cel olandez au dat asigurari ca tarile lor vor continua sa sustina RM in parcursul ei european si vor folosi in acest sens posibilitatile pe care le au la dispozitie.

„In cadrul intrevederii cu presedintele Romaniei s-a convenit asupra urgentarii punerii in aplicare a Acordului privind micul trafic la frontiera, deschiderea consulatelor Romaniei la Cahul si Balti si a RM la Iasi, deschiderea cat mai curand posibila a podului Radauti – Lipcani”, precizeaza sursa citata.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *