Actualitate

Alexandru TaNASE, ministru al Justitiei

Alexandru Tanase, unul dintre cei mai apreciati juristi de la noi, este cunoscut opiniei publice nu numai prin activitatea politica desfasurata in ultimii ani, dar in special pentru prestanta sa profesionala. In calitate de avocat, a fost primul care a obtinut castig de cauza la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului in cele mai rasunatoare dosare.

Nascut la 24 februarie 1971 in municipiul Chisinau, este feciorul mai mare al cunoscutului ziarist si scriitor, directorul ziarului TIMPUL, Constantin Tanase. De-a lungul anilor, a ocupat diverse functii in domeniul justitiei. In 1995-1998 a fost consilier juridic independent. In 1998 este consultant superior in Directia agent guvernamental si relatii internationale a Ministerului Justitiei.

A activat in calitate de manager de proiect (1998-1999) si de consultant national de proiect (2000-2003) in cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, apoi, in cea de avocat in Biroul de Avocati „Alexandru Tanase” (2005-2007) si in Biroul Asociat de Avocati „Hanganu, Tanase si Partenerii” (2007-2009). In 2007-2009 este consilier municipal si presedinte al Comisiei juridice a Consiliului municipal Chisinau. In 2009 a fost ales deputat in Parlamentul R. Moldova pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, fiind prim-vicepresedinte al formatiunii. Prin decret prezidential, in septembrie 2009 a fost numit in functia de ministru al Justitiei.

Cu ocazia zilei de nastere, TIMPUL ii doreste multa sanatate si noi realizari in reformarea justitiei moldovenesti. La multi ani, domnule ministru!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *