Andrei Spânu de la PAS repetă tezele moldovenismului primitiv: „Români și moldoveni”

publicat în Actualitate pe 1 Iunie 2021, 06:55

 

În fiecare zi, liderii PAS insistă să dezamăgească crunt electoratul românesc pentru a face pe plac staliniștilor moldoveni cu viziuni pro-rusești. 

Spânu (locul 5 PAS): „Români, moldovenii... nu contează”

Ex-consilierul Maiei Sandu, candidatul PAS pe locul 5 în listă, a declarat ieri la TV8 că în R. Moldova există și români și... moldoveni. Vedeți mai jos întreaga declarație a lui Andrei Spânu.La 14 mai 2021, Mihail Popșoi (vice-președinte PAS) a declarat și el că în R. Moldova există două etnii diferite - română și moldovenească. Ulterior, pagina de FB a PAS a șters rușinosul mesaj moldovenist al lui Popșoi.

Amintim că pe lista PAS se află și o propagandistă rusă, Natalia Davidovici, care declara în trecut că ocupația bolșevică a Chișinăului a fost... eliberare, având astfel aceeași poziție ca și forțele pro-ruse în frunte Dodon, Voronin&Co.

Candidata PAS, a acceptat ca la postul de televiziune pe care îl conducea să fie difuzat un documentar separatist (difuzat la TV7, acum TV8, „Transnstria - avanpostul rusesc”) în care regimul ilegal de la Tiraspol era numit „țară care are un președinte ales democratic”.