Anti-românul Tulbure recunoaște că se pregătește o alianță Usatîi-PAS. Cum se va numi. Video cu Tulbure cum ia bani de la Usatîi

publicat în Actualitate pe 17 Iunie 2021, 11:00

A devenit clar că Renato Usatîi și PAS au o înțelegere pentru configurația post-electorală, după ce anul trecut, între turul I și II al alegerilor, primarul de Bălți a susținut-o deschis pe Maia Sandu, iar în seara alegerilor, pe 15 noiembrie 2020 a mers la ea cu flori galbene.

Alexei Tulbure, un fost comunist, coleg cu Voronin și Tkaciuk, „s-a scăpat” cu vorba aseara, la emisiunea N. Morari, și ne-a spus cum se va numi viitoare alianță Usatîi - PAS - „majoritatea anti-corupție”. 

Acest scenariu este evident pentru toți care urmăresc evoluția politică a celor doi politicieni. Ambii vor trebui să explice propriului electorat de ce guvernează împreună, iar „scuza” este la îndemândă - Igor Dodon și Vladimir Voronin. Dacă de dragul luptei cu Plahotniuc, Maia Sandu a acceptat să semneze un acord cu Dodon, de ce dragul luptei cu corupție n-ar guverna cu Usatîi?

Cine tulbură apele în R. Moldova?

În anul 2003, Tulbure, ca reprezentant al Moldovei la Consiliul Europei, Alexei Tulbure pur și simplu a aruncat în aer opinia publică din toată Europa prin atacurile sale virulente la adresa României. Sub motivul apărării ”identității moldovenești”, la care statul român ar fi atentat, Tulbure acuza Bucureștiul că atentează la ”existența statului moldovenesc”, etc. Pe cât de argumentate erau declarațiile sale ne putem da seama acum mult mai bine, când după 13 ani Republica Moldova există și e la fel de independentă precum era, iar dacă și există pericole acestea nu vin din partea României. "Alocuțiunea sa la ședința Comitetului de Miniștri al CE a provocat un adevărat scandal diplomatic. Potrivit insinuărilor acestuia, facute pe o tonalitate agresivă, România a fost acuzată că subminează suveranitatea R. Moldova. Tulbure s–a referit la suportul României pentru susținerea studierii limbii române și a istoriei României în școlile moldovenești, prin acestea promovând xenofobia și antisemitismul", se spunea într–un comentariu publicat atunci pe site–ul ADEPT.

Un pic mai târziu, Tulbure, fonda alături de ”eminența cenușie” a lui Vladimir Voronin – Mark Tkaciuk, Școala Antropolgică Superioară. Pe lângă faima proastă pe care a avut-o această instituție și toate suspiciunile de corupție care au planat în privința înființării și obținerii sediului acesteia, este interesant de remarcat ”pro-moldoveanul” Tulbure a acceptat să fondeze o instituție de învățământ în care practic nu era admisă limba română (sau moldovenească, cum preferă el s-o numească). ”La anticamera acestei universități am fost informați că toate grupele sunt cu predare numai în limba rusă și că oricine dorește să se înscrie la această instituție de învățământ superior din Moldova trebuie să cunoasca bine rusa”, scria în 2005 Ziarul de Gardă.

Tulbure filmat cum ia bani de la Usatîi

„Alexei Tulbure a fost unul dintre acele persoane pe care eu, încă în anul 2014, l-am rugat să meargă prin toate organizațiile teritoriale, el primea bani pentru combustibil, pentru a organiza training-uri pentru oamenii noștri care nu aveau experiență politică. Atunci, la rugămintea noastră a reacționat și Alexei Tulbure, și Iurie Muntean a făcut astfel de training-uri prin toată țara”, a spus Renato Usatîi într-o conferință. Iurie Muntean este membrul partidul lui Tkaciuk, iar Alexei Tulbure încearcă să împingă PAS spre o alianță cu ei. Mesajul a fost promovat cu bani de un alt ong anti-românesc, Watchdog, condus de „expertul” V. Pașa.CITEȘTE ȘI - Axa românofobă Berlin-Moscova. Dovezi clare că Tkaciuk face jocul PAS în bătălia sa cu AUR

Puterea de stat în R. Moldova e capturată de spionajul străin. Nu există suveranitate!