ANUNȚ! Persoanele care sosesc în Marea Britanie ar putea fi nevoiţi să efectueze două teste COVID-19

publicat în Lumea pe 10 Februarie 2021, 08:30

 Marea Britanie preconizează ca toate persoanele care sosesc pe teritoriul ţării să realizeze, după sosire, două teste pentru depistarea COVID-19, pentru a evita importul unor cazuri de infectare cu noile variante ale coronavirusului, a scris marţi presa britanică, informează AFP.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, urmează să anunţe în faţa deputaţilor, această măsură care prevede, potrivit presei, un test efectuat în cea de-a doua şi cea de-a opta zi a carantinei obligatorii de zece zile.

Acestea se adaugă la obligativitatea, pentru toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit, prezentării unui test negativ anti-COVID-19 realizat înainte de plecare.

''Consolidarea regimului nostru de testare pentru a-i acoperi pe toţi cei care sosesc în timpul perioadei de izolare va oferi un nivel de protecţie suplimentară şi ne va permite să depistăm mai bine noile cazuri care ar putea ajunge în ţara noastră, oferindu-ne mai multe oportunităţi pentru detectarea unor noi variante'', a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, fără a furniza alte detalii.