Actualitate

Arutz 7: Putin repeta cea mai mare greșeală a lui Stalin

Președintele rus Vladimir Putin repetă „eroarea cea mai catastrofală a lui Stalin”.

„Toată lumea știe despre pactul revoltator și, în cele din urmă fatal, din 23 august 1939, între naziști și Uniunea Sovietică, în care Hitler și Stalin s-au inteles sa atace împreună Europa” – se spune in articol.

Invazia lui Hitler în Polonia a fost pentru Marea Britanie și Franța un motiv pentru a declara război Germaniei naziste. Este interesant faptul că premierul britanic Winston Churchill nu a declarat război și Uniunii Sovietice, care de asemenea a invadat teritoriul polonez.

Cu toate acestea, cel mai important aspect al pactului din 1939 între Germania și Uniunea Sovietică nu a fost invadarea Poloniei, ci livrările către germani de petrol și alte resurse naturale vitale, care au oferit un impuls suplimentar pentru efortul de război al lui Hitler împotriva britanicilor, iar mai târziu împotriva Uniunii Sovietice însăși.

„De fapt, fără petrolul sovietic, care i-a fost trimis lui Hitler din 1939 și până la „Operațiunea Barbarossa”, el nu avea cantitatea necesară de combustibil pentru a efectua, pe 22 iunie 1941, un atac fulgerator asupra Uniunii Sovietice”, – scrie publicatia.

Ca urmare a agresiunii trupelor lui Hitler, URSS a pierdut 4 milioane de soldați ucisi și 3 milioane au fost luați prizonieri – toate acestea, datorită aprovizionării cu petrol oferit cu generozitate de Stalin.

Stalin și „ministrul lui de externe” au fost, probabil, cei mai mari proști din istorie. Și au rămas așa până acum, cand Rusia a ajuns sub conducerea președintelui Putin și a ministrului sau de externe Serghei Lavrov.

Stalin a oferit cadou lui Hitler două lucruri: Polonia și țiței. Astăzi, Putin se prezintă în fata Iranului cu alte două daruri: Siria și uraniu, din care se pot produce bombe nucleare.

La fel ca în 1939, când Uniunea Sovietică și Germania au atacat Polonia, astăzi Rusia și Iran „au convenit împreună sa atace Siria”. Putin crede că Iranul va fi de acord să împartă Siria. Dar, aceasta impartire a teritoriului sirian se va termina dupa ce Teheranul va prelua controlul asupra partii sale. Apoi, el va lua și partea președintelui rus, crede autorul.

„Facându-i praf de sunnitii sirieni, Putin în mod prostesc ofera Siria – epicentrul lumii arabe – Iranului. Dupa ce va prelua controlul asupra Siriei, Iranul va trece rapid la restul lumii arabe din Orientul Mijlociu. Și, de îndată ce își va instala marionete în toate capitale arabe, nu va trece mult timp pana va bate la ușa rusilor. Până în acel moment, datorită lui Obama, Iranul va fi înarmat cu zeci de bombe nucleare. Iranul va controla nu doar 50 la sută din rezervele mondiale de petrol, dar va avea, de asemenea, si largi capacități nucleare”, – prezice ziarul.

În opinia autorului, această situație poate aparea în 10-15 ani. Totodata, el este convins că autoritățile iraniene nu vor efectua un atac direct asupra Rusiei. Ei vor alege sa poarte un razboi hibrid, in care vor inarma celulele teroriste cecene, carora le va oferi inclusiv bome nucleare. Cecenii vor provoca o catastrofa nucleara la Moscova. Stabilirea faptului că atacul a fost initiat si coordonat de Teheran va fi greu de facut, mai ales ca Iranul va nega vehement orice amestec, exact cum face cu multa consecvanta in prezent Rusia, care refuza sa recunoasca ca desfasoara un razboi impotriva Ucrainei. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *