Internațional

Belarusul s-a răzgândit să fie de partea Rusiei? Lukașenko își trimite armata la recoltat cartofi decât la război

Dictatorul belarus și cel mai bun prieten al lui Putin, Aleksandr Lukașenko, a ordonat armatei şi poliţiei să se implice la recoltare. De asemeena, acesta a criticat autorităţile locale pentru ritmul slab al campaniei de recoltare, potrivit Anticoruptie.md.

Expertul militar ucrainean Oleg Jdanov susţine, într-o postare pe canalul său de Telegram că decizia a fost luată pentru a evita o intervenţie militară în Ucraina, sub presiunile Kremlinului.

„Lukaşenko a declarat că armata și poliția trebuie să fie implicate la recoltare, pentru că este mai bine decât să meargă la război. Lukașenko a adăugat că armata intră în război când nu mai are de lucru”, a spus Jdanov.

Astfel, potrivit expertului, un alt indiciu care demonstrează că Lukaşenko evită un război direct în Ucraina este că acesta transferă arme în Rusia.

„Există, de asemenea, informații sigure că Belarus transferă în mod activ arme și muniții în Rusia, ceea ce reduce semnificativ capacitatea Belarusului de a conduce operațiuni militare împotriva noastră. Nicio armată din lume nu s-a pregătit încă de război, golindu-și arsenalele. Concluzionăm că Lukașenko încearcă să evite intrarea în război şi pe viitor”, a mai declarat expertul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *