Sport

Blestemul ocaziilor ratate

Selectionata noastra de fotbal a pierdut al patrulea meci in aceasta campanie de calificari si din nou a scapat gol pe final de partida.

R. Moldova – Elvetia 0-2 (0-1)

Marcatori: Alexander Frei (32), Gelson Fernandez (90+2)

R. Moldova: Namasco, Lascencov, Savinov, Armas (86, Manaliu), Golovatenco, Iepureanu, Gatcan, Ionita (56, Cebotaru), Bugaiov, Alexeev, Calincov.
Antrenor: Igor Dobrovolski.

Elvetia: Benaglio, Lichtsteiner, Magnin, Senderos, Grichting, Huggel, Barnetta (90, Djourou), Inler, Frei, Nkufo (79, Fernandez), Padalino (79, Derdiyok).
Antrenor: Ottmar Hitzfeld.

Nu o singura data, timonierul „tricolorilor” a remarcat ca selectionata de fotbal a R. Moldova se simte cu adevarat acasa doar la Chisinau, nu si la Tiraspol, unde exista o arena chiar mai moderna decat stadionul echipei „Zimbru”. Meciul de sambata, care constituie primul act al dublei cu reprezentativa Elvetiei, a mai certificat o data aceasta realitate.
In primul meci oficial al echipei noastre in anul 2009, Dobrovolski ne-a surprins printr-o serie de schimbari de lot care au generat reactii contradictorii in randul suporterilor. Nu au imbracat echipamentul „tricolorilor” jucatori precum Zmeu sau ?agarlas, dar i-a inclus in 11-le de baza pe „veteranii” Lascencov si Savinov care au creat mai multe brese in aparare.
Anume aceste erori defensive au si condus la victoria elvetienilor. In pofida experientei de joc si potentialului pe care il poseda majoritatea jucatorilor elvetieni care au bifat la Chisinau, acest meci nu semnifica atat un castig pentru ei, cat o rusinoasa infrangere pentru gazde. Si daca portarul Namasco nu prindea o zi buna, scorul era sa depaseasca limitele decentei, si scapam nu doua, dar trei… patru… sau poate si mai multe goluri.
Sa speram ca, in meciul din 1 aprilie din Elvetia, moldovenii vor reusi (fara glume!) sa faca ordine in aparare si sa joace mai constructive in atac.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *