Actualitate

Blugii din cânepă, deveniți realitate: beneficiul semnificativ pentru mediu, față de bumbac

Cânepa este foarte similară vizual cu plantele de canabis. Din acest motiv, cultivarea ei a fost interzistă până de curând în foarte multe părți de pe glob. Efectul este departe de a fi același cu al marihuanei, dar interzicerea ei, probabil, a fost mai ușoară.

În orice caz, cânepa începe să fie din ce în ce mai apreciată și, conform estimărilor, s-ar putea să reflecta într-o industrie de 13,03 miliarde de dolari până în 2026. Cânepa este folosită deja în mai multe produse, dar nu se aștepta nimeni să joace un rol important într-o nouă linie de produse a celor de la Levi Straus & Co.

Levi`s este un brand iconic printre amatorii de blugi și mulți fani ai companiei sunt convinși de calitatea produselor din portofoliul lor. Cu toate acestea, nu te-ai fi așteptat să renunțe la bumbac pentru cânepă, în textilele folosite ca materii prime. Motivul nu are legătură cu vreo economie financiară semnificativă, ci doar cu protejarea mediului înconjurător.

Cultivarea bumbacului are nevoie de 2.655 litri de apă până la maturizare. Procesarea și transformarea sa într-o material textil utilizabil la scară largă duce respectiva valoare până la 3.781 litri. Informațiile au fost confirmate de Institutul pentru Protecția Mediului din Stockholm. Alternativele la bumbac, precum cânepa, au nevoie cu aproximativ două treimi mai puțină apă.

A dus mâna la spate și a oferit faza anului în fotbal. Moment memorabil: ce a putut să scoată din buzunar
Digisport.ro
A dus mâna la spate și a oferit faza anului în fotbal. Moment memorabil: ce…
Din aceste considerente, Levi`s a colaborat cu Outerknown pentru a lansa o geacă și pereche de blugi realizați din 69% bumbac și 31% cânepă. În final, experiența purtării obiectelor de îmbrăcăminte este foarte apropiată de cea a bumbacului obișnuit. În practică, procentul de cânepă este foarte bun pentru mediu. În plus, procesul de prelucrare al cânepii și transformarea într-un fir textil necesită mai puține chimicale, comparativ cu bumbacul.

https://playtech.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *