Război

Armata Ucraina sparge apărarea rusă în nordul regiunii Herson

Comandamentul ucrainean continuă contraofensiva. Canalele pro-rusești de pe Telegram au raportat că forțele armate ucrainene au străpuns apărarea rusă în nordul regiunii Herson. Cu o zi înainte, Dudcianii a fost eliberat, iar astăzi SBU a reușit să recucerească Davidov Brod.

Dacă situația nu se schimbă, trupele rusești ar putea pierde controlul asupra întregului mal drept al râului Nipru, inclusiv asupra orașului Herson.

Trupele rusești sunt în retragere și încerca să construiască o linie de apărare în apropiere de Berislav – Novaia Kahovka.

Militarii au arborat steagul ucrainean deasupra satului Davidiv Brod, pe care îl dispută de aproape două luni. Videoclipul a fost postat pe contul de Twitter al Ministerului ucrainean al Apărării.

În același timp, sunt publicate online și înregistrări video ale militarilor ucraineni dintr-o serie de alte așezări din regiunea ierson. În special, din Staroselia, Arhangelsk și Bolșaia Alexandrovka, care sunt situate în apropiere de Davidov Brod.

Anterior s-a raportat că Vladimir Putin a interzis personal armatei ruse să se retragă din Herson, în ciuda cererilor comandanților de pe teren.

În prezent, Putin se ocupă el însuși de planificarea strategică a războiului din Ucraina. Acest lucru a fost raportat de New York Times citând oficiali americani. În articol se menționa că o retragere din Herson ar permite armatei ruse să se retragă peste râul Dnipro într-un mod ordonat, economisind echipamente și vieți de soldați.

Cu toate acestea, judecând după ritmul contraofensivei SBU în regiunea Herson, armata rusă va fi nevoită să se retragă la fel de dezorganizată ca în regiunea Harkov, unde retragerea rusă, pe care Ministerul Apărării o numește “regrupare a trupelor”, a fost haotică – după cum o demonstrează, printre altele, faptul că rușii au abandonat echipamente de artilerie valoroase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Insfirsit oostasii rusi sunt bravo !
    Au inteles ca nu trebuie sa moara pentru un dictator singeros ,
    abandoneaza tancurile ,arunca armele si se retrag spre casa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *