Bugetul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a scăzut de 20 de ori

publicat în Actualitate pe 29 Martie 2015, 12:14

Suma alocată de Ministerul Finanțelor pentru 2015, Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor ajunge doar pentru serviciile comunale.

În cadrul unui interviu pentru CURENTUL, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță ne-a vorbit despre situația critică a patrimoniului cultural din ultima perioadă, dar totodată ne-a explicat că situația ar putea să se înrăutățească mai mult, fiindcă nu există susținere din partea statului.

,,Dacă vom vorbi de cifre Agenția are doar un buget de întreținere, mă refer la serviciile comunale. Dacă până acum am avut careva cheltuieli care ne permiteau să facem și o publicație începând cu Cartea Neagră și seria Retro, filmul pe care l-am făcut ,,Să salvăm mărturiile…” , anul acesta nu vom avea această posibilitate, ținând cont că bugetul a fost tăiat. Deci din 256 000 bugetul Agenției de întreținere, Ministerul Finanțelor ne-a trecut pe planificare 12 800 de lei, sumă din care 10.000 sunt facturile și încearcă cu 2 800 să faci și o expoziție să ajungi și la Orheiul Vechi, Soroca, Hâncești etc. Aceasta este realitatea am intrat într-un an nou fără buget”, a precizat Ion Ștefăniță.

Varianta integrală a interviului o puteţi citi AICI.

Sursa: curentul.md