Finanţe

Bugetul auster provoacă nemulţumiri în Guvern. Ministrul Justiţiei cere mai mulţi bani

Primul în listă este Ministerul Justiţiei care a solicitat o majorare cu circa 14 milioane lei a alocaţiilor pentru 2016, susţinând astfel că bugetul auster propus de Ministerul Finanţelor nu ar fi justificat.

„Ministerul Justiţiei a examinat proiectul legii Bugetului pentru anul 2016 şi analizând diminuările propuse la bugetul Ministerului Justiţiei relevă necesitatea alocării mijloacelor strict pentru realizarea acţiunilor din cadrul Strategiei de Reformă a justiţiei, care nu pot fi excluse din alocaţiile pentru 2016”, se arată într-un aviz al instituţiei.

Potrivit Ministerului Justiţiei, 6,67 milioane de lei ar urma să fie alocaţi suplimentar pentru Departamentul de Administrare Judecătorească, inclusiv 4,63 milioane pentru îmbunătăţirea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), care frecvent este trucat de judecători. Alte două milioane de lei ar urma să fie direcţionate pentru asigurarea instanţelor cu tehnica necesară implementării PIGD.

O sumă de 40.000 de lei ar urma să fie alocată pentru optimizarea paginilor WEB ale instanţelor, pe care frecvent nu apar deciziile de judecată, sau apar într-un format de foaie goală. De altfel pentru aceste pagini s-au cheltuit sume enorme, dar ele rămân a fi în mare parte nefuncţionale.

Continuare pe mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *