Politică

Cancelarul Germaniei: O soluție diplomatică la războiul din Ucraina este acum imposibilă

Cancelarul german Olaf Scholz consideră imposibilă o decizie diplomatică de a pune capăt războiului din Ucraina. El a declarat acest lucru în timpul unei conversații transmise de postul național german RND.

„Toți ne dorim ca acest război să se termine și ca pacea să devină posibilă”, a subliniat Scholz.

În același timp, potrivit acestuia, războiul condus de Putin împiedică orice abordare diplomatică: odată cu brutalitatea atacului, a tăiat căile oricăror negocieri.

„Pacea este subiectul tuturor negocierilor pe care le-am purtat până acum cu președintele Rusiei, nicio critică nu m-a obligat să renunț la conversațiile cu Putin, care sunt adesea destul de lungi”, a spus Scholz.

Scholz a numit încetarea focului în condițiile Rusiei inacceptabilă.

„În primul rând, Rusia trebuie să realizeze că ideea unei păci dictate nu va funcționa și pur și simplu să tragă o linie pe hartă și să spună: acesta este acum al meu. Avem nevoie de o a doua înțelegere”, a subliniat el.

Scholz a spus că a fost la Moscova cu puțin timp înainte de începerea războiului, discutând cu Putin, așezat la o masă de șapte metri.

„În această conversație de patru ore, Putin a cerut să nu existe în Ucraina rachete care să amenințe Moscova, precum și excluderea aderării Ucrainei la NATO”, a spus Scholz. În plus, președintele Federației Ruse a vorbit despre autonomie pentru anumite regiuni de est ale Ucrainei.

Cancelarul a adăugat că se poate căuta un compromis pe toate aceste puncte, dar de fapt nu au contat, pentru că Putin a decis să atace cu orice preț. Scholz a declarat anterior că Putin încă nu și-a dat seama că decizia sa de a începe un război cu Ucraina a fost o greșeală.

Scholz promite să trimită Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană

Cancelarul Olaf Scholz a declarat vineri că prioritatea Germaniei în ajutorul pe care îl acordă Ucrainei ar trebui să vizeze sprijinirea apărării de raidurile aeriene ruseşti asupra oraşelor sale şi reconstrucţia infrastructurii, informează Reuters.

Într-un interviu acordat reţelei editoriale RND, cancelarul german a spus că Europa ar trebui să se pregătească să primească mai mulţi refugiaţi din Ucraina.

„Rusia bombardează infrastructura energetică a Ucrainei. Rusia vrea să se asigure că oamenii din Ucraina nu pot supravieţui frigului iernii.

În acest moment discutăm cu multe companii germane despre ce pot face pentru a contracara această distrugere”, a declarat Olaf Scholz.

Sistemele de apărare aeriană pe care Germania le-a trimis Ucrainei au jucat până acum un rol cheie în a reduce amploarea distrugerilor, dar Germania va colabora cu parteneri pentru a trimite mai multe astfel de sisteme, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *