Ultima oră

Cântece şi dans de Ziua Independenţei

Programul va începe la ora 9.00, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi cu inaugurarea oficială a sărbătorii. În scenă vor urca Maria Iliuţ alături de colective folclorice, interpreta Nelly Ciobanu, Capela Corală „Doina”, Ansamblul Naişti şi alţii.

Începând cu ora 9.45, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico”, împreună cu Ministerul Educaţiei, va organiza în PMAN o acţiune socială, cu genericul „Mesaj pentru Moldova”, unde peste 300 de copii vor scrie mesaje, le vor ataşa de baloane în 3 culori (albastru, galben şi roşu) şi le vor lansa. Totodată, 12 coruri din capitală vor interpreta, alături de toţi cei prezenţi, Imnul de Stat al Republicii Moldova.

De la ora 11.00 începe programul „Sfântă ni-i Casa”, susţinut de către colectivele artistice din republică. De mai multe ori pe parcursul zilei, timp de 10-15 minute, pe un ecran mare în piaţă, Ministerul Culturii va difuza secvenţe video despre Republica Moldova pe un fundal sonor.

Timp de o oră, de la orele 13.00, Biroul Relaţii Interetnice va prezenta programul etnocultural „M-a prins dorul de Moldova…”, susţinut de formaţii folclorice ale etniilor din Republica Moldova. Amatorii de maşini sunt invitaţi, de la 14.00, la expoziţia de maşini Sportive şi „Retro”, organizată în PMAN de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia de Automobilism.

Expoziţia de maşini retro va fi urmată de un program muzical, susţinut de Corala „Gloria” de la Colegiul de muzică „Ştefan Neaga” cu genericul: „Legământ”. De la ora 17.00, Uniunea Scriitorilor va prezenta Cenaclul Literar „Gânduri despre Ţară…”. La ora 19.00, Ansamblul Naţional Academic de dansuri populare „Joc” va prezenta spectacol coregrafic „Moldoveneasca”.

Programul va continua, la ora 20.00, cu spectacolul „Inima mea e Moldova”, în care vor evolua interpreţi de muzică uşoară. La 22.00, un oficial (deocamdată nu este precizat cine) va transmite un mesaj de felicitare moldovenilor cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la proclamarea independenţei. Interpreta de operă Valentina Naforniţă va intona imnul de stat, după care vor urma focuri de artificii şi un recital Geta Burlacu & „Ştefăneţ Marcel Orchestra”.

În paralel cu evenimentele din PMAN, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, de la ora 16.00, Orchestra de muzică populară „Folclor” va prezenta spectacolul muzical „Lecţia de Veşnicie”. De la ora 18.00, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, Orchestra de muzică populară „Mugurel” va prezenta concertul „Dincolo de Timp… La consulatul din Toronto, Canada, va fi arborat Drapelul Republicii Moldova.  

Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *