Ultima oră

Cel mai bătrân candidat la funcția de deputat are 88 de ani

 Media de vârstă pe listele partidelor înscrise în cursa electorală este de 42,2 ani. Cea mai „îmbătrânită” listă este a Alianţei „Moldova Noastră”, cu o medie de 47,3 ani, iar cea mai „întinerită” – a Partidului Popular Creştin Democrat, unde media de vârstă este de 37,8 ani. Printre partidele cu liste „mature” sunt Partidul „Moldova Unită” (46,1 ani), Partidu Umanist ( 46,9 ani) şi Partidul Democrat (45,7 ani).

În ceea ce priveşte ponderea reprezentanţilor capitalei pe liste, campion este Partidul Republican, condus ex-ministrul de externe Andrei Stratan. 70 din cei 101 de candidaţi înaintaţi de formaţiune sunt din capitală. La polul opus este PPCD, cu doar 25 de reprezentanţi din Chişinău din 101 de candidaţi. Partide care au mai mult de jumătate din candidaţi din Chişinău sunt: Patrioţii Moldovei şi Moldova Unită, pe listele cărora sunt 68 şi, respectiv, 56 de reprezentanţi ai capitalei.

Femeile sunt reprezentante cel mai masiv pe listele AMN, PNL şi PDM, unde sunt 38, 37 şi, respectiv, 24 de doamne. PPCD, PUM şi Moldova Unită se pot lăuda cu mai puţin de 20 de femei pe listele de candidaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *