Actualitate

Cele mai respectate Daniele

La concurs au participat aproape o mie de educatori şi învăţători din instituţiile educaţionale din toată republica. Au fost acordate premii la trei categorii: educatorul, învăţătorul şi profesorul anului. Astfel, educatoarea anului 2010 a fost desemnată Emilia Cucuruzac de la grădiniţa nr. 9 din oraşul Ungheni. Diploma de merit pentru învăţătorul anului a luat-o Daniela State, reprezentanta Liceului Teoretic „Boris Berezovschi” din Chişinău, iar drept profesorul anului juriul a ales-o pe Daniela Vacarciuc, profesoară la Liceul Teoretic „Vasile Alescandri” din Chişinău. Câştigătorii concursului au primit câte un premiu bănesc în valoare de 50 mii lei şi o diplomă de merit pentru experienţă şi succese remarcabile în domeniul educaţional. Toţi au fost extrem de emoţionaţi, motivul fiind suma considerabilă, dar şi prezenţa preşedintelui interimar al republicii, Mihai Ghimpu, care a înmânat premiile.

Pentru a felicita pedagogii de ziua lor profesională au venit şi ceilalţi lideri AIE – Vlad Filat, Serafim Urecheanu şi Marian Lupu. La festivitate a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Leonid Bujor. El a enumerat un şir de realizări în domeniul educaţiei, care nu ar fi fost posibile fără actuala guvernare, mulţumindu-le liderilor politici prezenţi pentru suportul oferit profesorilor în munca asiduă depusă ani la rând.

Un mesaj de felicitare a rostit şi premierul Vlad Filat. El a menţionat că actuala guvernare nu s-a oprit doar la vorbe frumoase, dar a şi înfăptuit lucruri concrete.

„Nu doar am vorbit, ci am trecut la faza de implementare a celor promise de noi, pentru ca posibilitatea de a face carte să fie oferită oricărui copil. Educaţia corectă ne va aduce rezultatele mult aşteptate, de aceea privesc optimist la viitorul R. Moldova”, a adăugat premierul. El a oferit din partea Guvernului diplome de merit de gradul I şi II unui număr de peste 20 de învăţători şi două distincţii deosebite: o diplomă de merit pentru cel mai tânăr manager şcolar – Ludmila Romanov din oraşul Rezina, şi una pentru decanul de vârstă, cu o vechime în muncă de 60 de ani – Liuba Dănilă, din satul Vânători, raionul Nisporeni, care împlineşte duminică 80 de ani.

Concursul republican „Pedagogul anului” este la a IV-a ediţie, prima fiind desfăşurată în 2006.

Irina Papuc

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *