Politică

Consilierii municipali i-au acordat vot de neîncredere secretarei CMC

Propunerea a venit din partea fracţiunii Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă, care consideră că secretara CMC şi-ar fi exercitat necorespunzător atribuţiile de serviciu. Propunerea a fost susţinută unanim de consilierii prezenţi în sală, cu excepţia liberalilor care au lipsit de la şedinţă.

Potrivit autorilor proiectului, Alexandra Moţpan, ar fi obstrucţionat şi stopat activitatea Consiliului, „prin refuzul neîntemeiat şi abuziv de a semna deciziile adoptate de către CMC şi refuzul nejustificat de a transmite deciziile Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat”.

„Fracţiunea PPEM constată că primarul capitalei continuă să blocheze activitatea Consiliului municipal Chişinău, ceea ce se manifestă inclusiv prin faptul că doamna secretară nu semnează deciziile noastre”, a declarat liderul fracţiunii, Oazu Nantoi.

La rândul său, Alexandra Moţpan, a declarat că îşi menţine poziţia şi nu va contrasemna deciziile. În opinia sa, acţiunile sale sunt în conformitate cu prevederile legislaţiei. Ulterior, aceasta a părăsit sala de şedinţe.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, consilierii au propus ca interimatul funcţiei să fie asigurat de către şeful Direcţiei relaţii cu publicul al Primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc. Potrivit deciziei, acesta urmează să exercite atribuţiile de serviciu ale secretarului CMC, Valeriu Didencu, până când acesta va reveni din concediul medical.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *