CULMEA ABSURDULUI ÎN CHIȘINĂU / Vehiculele se învârt în cerc pentru a deconta benzina. Codreanu a mai descoperit o schemă

publicat în Actualitate pe 23 Iulie 2018, 15:25

Primarul interimar Ruslan Codreanu a mai demascat o schemă la instituțiile municipale.

De această dată este vorba despre tehnica care mătură curțile de bloc. Edilul a declarat că unii angajați ai Direcției generale locativ-comunale şi amenajare își continuă schemele. Acesta a constatat că vehiculele se învârt pe teritoriul întreprinderii și se decontează benzina.

Acest subiect a fost abordat de Codreanu în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. Primarul interimar a făcut referire la un audit intern realizat la direcția vizată, care a constatat un șir de abateri, în special ce țin de decontări false de carburanți.

„Sînt constatări tare interesante, cînd echipamentul pe care-l aveți, Hako, mașinile care mătură curțile blocurilor, chiar dacă se aflau în perioada de reparație, a fost decontată benzină în sumă de aproape 16 mii de lei. S-a constatat că ele se învîrt pe teritoriul întreprinderii și se decontează benzina”, a spus primarul.

Ruslan Codreanu i-a cerut șefului Direcției, Ion Burdiumov, să vină cu un raport. „Să faceți o analiză, inclusiv cînd se vopsesc țevile din subsol și se decontează 80 de mii de lei pentru vopsea”, a spus acesta.

Ion Burdiumov a argumentat că „se mai întîmplă, este factorul uman”.

Totuși, șeful Direcției a menționat că va fi inițiată o anchetă internă și că „persoanele responsabile vor fi sancționate conform legislației”.

Sursa: noi.md