Politică

“Dacă sunt mobilizat, care este modul corect de a mă preda?” Rușii sună la linia roșie ucraineană „Vreau să trăiesc”

Linia telefonică de urgență a proiectului de stat ucrainean “Vreau să trăiesc” a fost contactată de cetățeni ruși care nici măcar nu au fost mobilizați încă, a anunțat un reprezentant al principalei direcții de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Andrii Iusov.

Fiecare invadator rus se poate preda, își poate salva viața și poate fi reținut în conformitate cu Convențiile de la Geneva într-o țară democratică și civilizată. Există o mulțime de apeluri la linia telefonică de la rușii recent mobilizați sau chiar de la cei care nu au fost încă mobilizați. Ei sună și spun: “În cazul în care sunt mobilizat, ce trebuie să fac, cum trebuie să fac, cum trebuie să mă predau corect?“. Adică, există o tendință când motivația, starea morală și psihologică în rândul acestui așa-numit val de mobilizare este extrem de scăzută”, a spus el.

La 18 septembrie, sediul coordonator pentru tratamentul prizonierilor de război a informat despre lansarea proiectului “Vreau să trăiesc“. Linia telefonică a proiectului este deschisă non-stop, iar apelurile rușilor care au întrebări despre predare sunt primite la numerele+38 066 580 34 98, +38 093 119 29 84.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut rușilor să se predea: „Ucraina garantează fiecărui soldat rus care se predă în captivitate trei lucruri. În primul rând: veți fi tratat în mod civilizat, în conformitate cu toate convențiile. În al doilea rând: nimeni nu va cunoaște circumstanțele în care v-ați predat, nimeni din Rusia nu va ști că predarea dumneavoastră a fost voluntară. Și al treilea lucru: dacă vă este teamă să vă întoarceți în Rusia și nu doriți un schimb de persoane, vom găsi o modalitate de a asigura și acest lucru“, a promis el pe 24 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *