Politică

Declarația Partidului Popular din RM cu privire la situația social-politică din țară, creată de AIE

Războiul politic dintre liderii Alianței și partidele de la guvernare riscă să arunce țara pe un drum fără întoarcere către dezastru, creează o imagine negativă Republicii Moldova pe plan extern și o instabilitate adâncă internă. Criza socială, lipsa de încredere în ziua de mâine afectează grav societatea, instituţiile statului și pot avea urmări tragice pentru țară.

Luând în considerație situația creată, Partidul Popular din Republica Moldova face apel către liderii Alianței, către toți cei care și-au asumat responsabilitatea integrării în Uniunea Europeană, să facă abstracţie de la interesele de grup și de partid, să înceteze permanentele reglări de conturi și să întreprindă acţiuni urgent pentru a pune capăt acestui haos politic care va genera o criză profund economică și socială.

Acum, până nu e prea târziu, este momentul ca președintele țării, președintele parlamentului, prim-ministru, să-și asume responsabilitatea în această situație de criză și să arate populației că guvernarea democratică este cu adevărat alternativă la izolarea comunistă.

Cetățenii s-au săturat de jocurile murdare ale politicienilor. Ei își doresc stabilitate și bunăstare, un loc de muncă și o pensie asigurată, nu scandaluri politice, instabilitate și lipsa măsurilor de dezvoltare economică. Își doresc un viitor pentru ei personal și pentru copii, aici în țara lor. Toți politicienii, inclusiv cei din opoziţie, trebuie să înțeleagă un lucru esenţial – răbdarea oamenilor simpli are limite, iar neliniştea din societate și teama pentru viitor, pot genera acțiuni în masă ale cetățenilor.

Actuala guvernare trebuie să tragă învățăminte din greșelile comise până în prezent, să se mobilizeze operativ și eficient în vederea depășirii acestei stări de război politic. Această luptă continuă dezbină societatea și îndepărtează țara de la obiectivele principale ce stau în fața noastră – bunăstarea poporului și integrarea europeană.

Ne adresăm către toate forțele politice, către partidele extraparlamentare din țară, societatea civilă, organizațiile neguvernamentale – ziua pe care o trăim ne cere să ne mobilizăm, să ne unim eforturile pentru a opri acest proces de discreditare a forţelor democratice, forţe în care oamenii au investit mari speranțe. Să-i redăm cetăţeanului încrederea în instituţiile statului, încrederea în viitorul ţării.

Momentul pe care îl traversăm acum trebuie să fie unul al responsabilității și profesionalismului, al toleranței și compromisului. Să nu uităm: problemele cu care se confruntă societatea le putem rezolva doar împreună, cu suportul real al cetățenilor și al partenerilor noștri externi. Orice abatere de la idealurile cu care trăieşte societatea va fi taxată dur şi neîntârziat.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.