Actualitate

Directorul executiv al FMI: Când privim câte progrese au fost făcute de către Guvernul Filip, chiar este impresionant

“De fapt, totul merge bine. În special în sectorul bancar s-au făcut o mulţime de progrese pentru curăţarea sectorului şi pentru a asigura că lucrurile care s-au întâmplat în trecut, frauda, nu se vor mai repeta. Deci, chestiunea de stabilitate cred că a fost soluţionată. În acelaşi timp, au fost întreprinşi mulţi paşi în domeniul fiscal şi în sectorul real pentru a face economia mai puternică. Şi aceasta se poate vedea prin creşterea economică, inflaţia mică, şomajul se reduce. Salariile cresc, dar şi Guvernul întreprinde un şir de iniţiative interesante, cum ar fi „Prima Casă” şi toate acestea demonstrează că economia este cu mult mai puternică decât a fost anterior”, a declarat Anthony De Lannoy, într-un interviu pentru Ziarul Naţional.

Oficialul mai spune că programul de cooperare al Fondului pentru Moldova din start era foarte complicat, dar că autoritățile s-au descurcat de minune.

“Ceea ce m-a impresionat chiar din prima zi a fost gradul de angajare a autorităţilor. Îi am în vedere pe ministrul Finanţelor, prim-ministrul, guvernatorul Băncii Naţionale, președintele Parlamentului, ministrul Economiei. Toţi erau foarte determinaţi, dar şi conştienţi de sarcina dificilă pe care o aveau în faţă. Dar acum, când privim câte progrese au fost făcute, chiar este impresionant. Populaţia încă nu conştientizează aceasta, pentru că e nevoie de timp”, a mai spus Directorul executiv al FMI.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *