InternaționalOpinii și Editoriale

Editorialist The Times: „A venit vremea să mutăm războiul pe teritoriul Rusiei”

„Este vremea să ducem războiul pe teritoriul Rusiei”, scrie, astăzi, 29 iunie, un editorialist al publicației britanice The Times, Roger Boyes. El a fost corespondent Reuters la Moscova și, ulterior, a lucrat pentru The Times de la Varșovia, unde a scris despre revoluția declanșată de Solidarnosc.

Este vremea să ducem războiul pe teritoriul Rusiei

Boyes arată că Rusia bombardează zilnic orașul ucrainean Harkov, în prezent ocupat de ruși, trăgând de pe teritoriul ei, dar Ucrainei i s-a cerut, de către statele vestice să nu atace teritoriul rusesc. El spune că centrul nervos al campaniei ruse împotriva Harkovului este la Belgorod, oraș din Rusia.

Editorialistul The Times apreciază că atacul asupra mall-ului din Kremenciuk a fost deliberat, acesta fiind un semn al „războiului total” purtat de Putin. Acesta ar anticipa – potrivit lui Boyles – o „toamnă de aur”:

  • în Donbas, raportul de forțe dintre armamentul Rusiei și cel al Ucrainei este de zece la unu
  • Putin așteaptă alegerile din noiembrie, din SUA, care vor face ca administrația Biden să fie blocată, întrucât nu va mai avea majoritate în Legislativ
  • „Putin prevede o toamnă de aur: Ucraina va fi pierde teren și vieți omenești și, foarte important, NATO, susținătorul Ucrainei, va fi decredibilizat”, scrie The Times

De asemenea, editorialistul The Times susține că sancțiunile nu mai trebuie anunțate cu șase luni înainte, dând astfel timp celor vizați să-și protejeze averile.

În plus, trebuie să crească „calitatea” ajutorului oferit Ucrainei. El arată că trebuie să fie intensificate operațiunile forțelor speciale care operează pe teritoriul Rusiei, amintind că exact așa a procedat Putin în 2014, când a invadat Ucraina.

De asemenea, Boyes mai susține că orașul Herson are „potențial” pentru o rezistență cu partizani.

Sursa: Defapt.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *