Actualitate

Ex-ambasadorul R. Moldova în Marea Britanie: „Brexit-ul influenţează direct cetăţenii moldoveni”

„Brexit-ul influenţează direct cetăţenii moldoveni, care sunt într-o situaţie incertă, dar cred că se va rezolva, într-un fel sau altul, statutul lor acolo. Cât priveşte Uniunea Europeană, e o schimbare fundamentală, şi nu cred că ei înşişi au înţeles până la urmă ce au făcut, pentru că a fost, mai degrabă, o izbucnire, o revoltă a unor pături mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic în raport cu elitele politice. Şi asta a luat forma Brexitului, după cum şi în America s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu Trump. Capitalismul a ajuns într-o situaţie din care beneficiază o minoritate, clasa mijlocie devine mai puţin numeroasă, pe când numărul celor mai săraci este în creştere, şi asta duce la asemenea crize”, a spus Fruntașu.

Șefa guvernului britanic, Theresa May, va declanșa Brexit-ul, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 9 martie, dată ce coincide cu desfășurarea Consiliului European din Malta.
Citiți aici interviul integral: De la independenţă încoace, am încercat să fim flexibili, dar nu ştiu dacă această flexibilitate cu Estul şi cu Vestul ne-a fost de folos.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *