Ex-consilierul lui Dodon, Ruslan Flocea s-a întâlnit astăzi cu Șeful Biroiului FBI pentru România și Moldova

publicat în Actualitate pe 14 Mai 2021, 16:38

 

Șefa Biroului FBI pentru România și Republica Moldova, Monika Wasiewicz, s-a întîlnit astăzi la Chișinău cu directorul Centrului National Anticorupție, generalul Ruslan Flocea. Vizita a avut un caracter de curtoazie și a avut ca scop stabilirea unor relații de colaborare reciprocă, se arată într-un comunicat de presă al CNA. Î

În cadrul întrevederii, directorul CNA a făcut o prezentare amplă a activității Centrului, subliniind importanța și rolul instituției în prevenirea și combaterea corupției sistemice. Domnia sa, de asemenea, a adus la cunoștință reprezentanților FBI progresele obținute de ofițerii CNA în documentarea și identificarea bunurilor infracționale, dar și în investigarea unor infracțiuni cu extindere transfrontalieră. În același context, șeful Centrului a menționat că aceste succese au fost posibile datorită unei sincere cooperări cu mai multe organisme internaționale care au făcut echipa cu ofițerii CNA în investigarea mai multor tipuri de infracțiuni. Potrivit lui Ruslan Flocea, corupția este un fenomen rușinos și un impediment în dezvoltarea țării.

„Prin activitățile noastre de educare și prevenire a corupției, CNA vrea să sporească gradul de cultură juridică a cetățenilor și să promoveze standardele de integritate atît în sectorul public cît și privat. Suntem convinși că, prin instrumentele noastre de testare a integrității, de evaluare a riscurilor, de sensibilizare civică vom reuși să diminuăm gradul, încă destul de mare, a toleranței oamenilor față de corupție”, a punctat Flocea.