Internațional

Explozie lângă o moschee. Oficial francez: “Mă tem ca explozia să nu fie legată de atentatul de la Charlie Hebdo”

Până la acest moment nu există informaţii despre cauzele exploziei, dar ziarul local Le Progres scrie că pista unei scurgeri de gaze este exclusă în acest moment.

"Mă tem ca explozia să nu fie legată de atentatul de la Charlie Hebdo", a declarat primarul localităţii, citat de Le Progres.

Tot în această dimineață, mai multe împuşcături au fost auzite într-o suburbie a Parisului (Chatillon, sudul capitalei), transmite FranceInfo. Un bărbat înarmat cu un Kalaşnikov a rănit un poliţist.

Ministrul de Interne a părăsit reuniunea de criză de la Palatul Elysee pentru a veni la locul atentatului. Zona este practic blocată de maşini de poliţie şi ambulanţe, o şcoală din apropiere a fost închisă (presă franceză).

Un suspect a fost reţinut de poliţie, iar agentul rănit este în stare critică (AFP).

Reamintim că ieri, 7 ianuarie, doi bărbați înarmați cu Kalashnikov și lansatoare de rachetă au intrat în redacția unei reviste de satiră din Paris strigând “Allah e mare”, împușcând 10 jurnaliști și 2 polițiști. Presa scrie că teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap. 

Potrivit ziarului Le Point, doi islamişti franco-algerieni au comis crimele, fiind ajutaţi de un alt fundamentalist care a fost şofer.Serviciile secrete franceze au stabilit că cei doi criminali sunt fraţii Said K. şi Cherif K., în vârstă de 34, respectiv 32 de ani, cunoscuţi pentru legăturile pe care le-au avut cu medii islamiste.

Al treilea suspect, Amid M., are 18 ani şi obişnuia să stea pe străzi, neavând domiciliu. El a fost şoferul celor doi terorişti.

sursa: hotnews.ro/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *