Cultură

Flori de recunoştinţă şi urări de bine pentru Maria Bieşu

„Maria Bieşu a fost înzestrată cu un mare talent, dar el n-ar fi valorat nimic dacă ea n-ar fi fost atât de puternică şi de organizată. Are o putere de muncă enormă. E o plăcere mare să lucrezi cu această artistă. Vrem ca în curând să vă vedem intrând în teatrul care se va numi Maria Bieşu”, a declarat dirijorul Gheorghe Mustea. Interpreta de muzică populară Zinaida Julea i-a mulţumit Mariei Bieşu pentru faptul că a dus vestea despre Moldova şi despre bogăţiile ei spirituale hăt departe de hotarele ţării.

Şi primele persoane în stat au felicitat-o pe Maria Bieşu. Preşedintele interimar, Marian Lupu, a spus că atunci când a auzit pentru prima dată despre Maria Bieşu nu şi-a putut imagina că va veni vreodată la aniversarea acesteia. „Maria Bieşu este tezaurul R. Moldova şi este demnă de tot respectul şi de îngenunchere în faţa ei”, a menţionat preşedintele. Iar în mesajul de felicitare al prim-ministrului Vlad Filat se menţionează: „Mă închin în faţa dumneavoastră pentru tot ce aţi făcut pentru cultura şi arta naţională”.

Maria Bieşu a interpretat numeroase roluri de operă. Este fondatoarea Festivalului Internaţional „Invită Maria Bieşu”. Artista are în palmaresul său distincţii importante: titlurile de Artistă a Poporului şi de Om de onoare al oraşului Chişinău, precum şi „Ordinul Republicii” şi Ordinul Naţional „Steaua României”.

(Info-Prim Neo)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *