Fostul comunist Valeriu Reniță ignoră apelul la calm lansat de Dodon și inventează o reluare a conflictului cu Transnistria

publicat în Politică pe 21 Noiembrie 2020, 09:29

 

„Alegerile s-au finalizat, eu vreau să felicit pe toți cetățenii Republicii Moldova că putem trage linia, ne calmăm și mergem mai departe” a transmis Igor Dodon cetățenilor R. Moldova, deci inclusiv așa-numitului jurnalist Valeriu Reniță.

Războiul cu Transnistria  - o nouă sperietoare de 2 kopeici

“Eu am doi fii și nu vreau ca ei să lupte pentru politica mioapă și criminală a Maiei Sandu”. Astfel Reniță a comentat ultima declarație a președintelui ales Maia Sandu cu privire la reglementarea conflictului transnistrean.

„Oamenii din domeniu înțeleg, că evitarea unor discuții cu Tiraspolul însemnă o posibilă reluare a conflictului. Cum acest lucru se poate face? În 1992, drept motiv a servit agresarea deputaților transnistreni la intrare în parlamentul de la Chișinău. Acum poate fi organizată o provocare, ca cea care a avut loc la Varnița, în ziua alegerilor. Dacă atunci nu s-ar fi implicat poliția și Fulger, vărsarea de sânge era inevitabilă”, scrie ex-comunistul Reniță într-un editorial.

Amintim că în trecut așa-numitul jurnalist Valeriu Reniță a fost purtătorul de cuvânt al odiosului Vladimir Voronin dar și membru al PCRM. 

VIDEO. Transnistrean: „Suntem împotriva dezmățului lui Țîrdea, să nu creadă că nu urmărim ce se întâmplă”

Separatistul Krasnoselski îi dă sfaturi președintelui ales Maiei Sandu, după ce transnistrenii au arătat întregii lumi că sunt o marfă