Actualitate

Ghenadie Jalba, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Moldova

Artistul plastic Ghenadie Jalba s-a nascut pe 13 octombrie 1956 in comuna Sarata Veche, judetul Balti. Debuteaza ca pictor in 1984, in cadrul unor expozitii de grup. In 1987 isi expune panzele in Germania si Finlanda, iar in anii 1998, 1999 – la Salonul International de la Moscova. In 1991 devine membru al Uniunii Artistilor Plastici din R. Moldova, iar in 1997 – membru al Asociatiei Internationale a Artistilor Plastici de pe langa UNESCO.

De-a lungul anilor este prezent la vernisajele colective de la Iasi, Bacau, Bucuresti, Strasbourg si Hannover. Organizeaza expozitii personale la Casa „V. Pogor” din Iasi, la galeriile „Geneza” din Moinesti, „Arta” din Bacau si la Ambasada Romaniei din Chisinau. In 1993 efectueaza o interesanta calatorie de studiu si documentare la Centrul „Micado” din Paris, care il ajuta sa-si aprofundeze cunostintele in domeniu. Colaboreaza fructuos cu artisti plastici din Romania si alte tari, cu care se intalneste la taberele de creatie „Iasi”, „Tescani” (Romania) sau „Orheiul Vechi” (R. Moldova).

Cele mai bune tablouri ale sale se pastreaza la Muzeul National de Arta a Moldovei, Muzeul de Arte Plastice din Bacau (Romania), in colectii particulare din Australia, SUA, Italia, Franta, Germania, Romania, Rusia, Ucraina si R. Moldova. In 2009, Ghenadie Jalba a fost ales presedinte al Uniunii Artistilor Plastici din R. Moldova. Cu ocazia zilei de nastere, TIMPUL ii doreste multa sanatate, lucrari inspirate si cat mai multe expozitii in tara si peste hotare.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *