Editorial

Gospodină de profesie

Cum ar putea fi altfel când femeia însăşi se simte atât de bine „la cratiţă”? „Să trec pe la piaţă – am lista! Mai am de luat roşii şi verdeţuri”; „Să schimb lenjeria de pat şi să dau drumul la maşina cu rufe colorate”.

Câte dintre femeile din Moldova care citesc aceste rânduri nu simt că se uită la propria făptură chinuită de aşteptarea momentului fericit al trecerii timpului? Statisticile, discuţiile de pe forumurile sau blogurile feminine, incidenţa durerilor de spate şi a crizelor de tensiune ne livrează răspunsul: Moldova e în continuare ţara în care pentru femei sarcinile „vin cu parul”!

„Femeia e cea care face curat (chiar dacă mai şi coordonează sau deleagă sarcini, tot ea e motorul). Femeia clar trebuie să gătească. Femeia trebuie să aranjeze casa – că doar partea estetică e mai dezvoltată la ea (ca să vorbim tehnic). A fi gospodină este obligatoriu în topul atributelor necesare unei femei pentru a se legitima ca o bună soţie. Bărbatul este, mai degrabă, „un administrator” social, public, iar ea administrează viaţa privată. Deşi se plâng adeseori că ţin în spate toată casa, femeile din Moldova nu ajung decât rar la divorţ din această cauză.
 

(Timpul Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *