Sănătate

Îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit!

Deoarece nici razele soarelui nu-mi aduceau o stare de bine, am zis să mă pornesc eu în căutarea ei. Mai ales că psihologii au demonstrat că 40% din starea noastră de fericire sunt determinate de comportamentul nostru, 50% se datorează genelor, iar restul de 10% ţine de circumstanţele vieţii. Îţi dăm câteva motive de bună dispoziţie şi te provocăm să găseşti şi altele, în plus.

Dacă ai la dispoziţie doar cinci minute…

Zâmbeşte! O vorbă veche spune că ziua evoluează în funcţie de direcţia în care se mişcă colţurile gurii tale. Prin zâmbet poţi lăsa impresia că totul este în regulă. Şi nu zâmbi doar cu gura. Adu-ţi aminte ce zicea bătrânul Ketut din „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” – „zâmbeşte cu ficatul, cu rinichii, cu inima”.

Distrage-ţi atenţia de la lucrurile negative. Nu te gândi mereu la situaţiile rele. Nu analiza în cel mai mic detaliu vorbele spuse de „binevoitori”. Vizionează o comedie care-ţi place, ascultă muzică sau petrece mai mult timp cu prietenii. Orice este mai bun decât să te gândeşti la ce a mers prost astăzi.

Fii pozitivă cu ceilalţi. Felicită-ţi colegul care a excelat într-un proiect. Complimentează ţinuta prietenei tale. Îi vei face să se simtă foarte bine, iar vorbele pozitive se vor întoarce la tine.

Dacă ai la dispoziţie o jumătate de oră…

Vorbeşte ca o persoană fericită. Primul impuls când afară e un ger de crapă pietrele e să spui „Ce vreme oribilă şi rece!”. Lamentările tale nu vor face ca gradele din termometru să se ridice, ci îţi vor schimba în mod negativ starea de spirit. Răspunde cu entuziasm de fiecare dată când auzi o veste! Iar în ceea ce priveşte vremea… „Este o zi geroasă, dar e plină cu soare şi minunată!”.

Îndreaptă-ţi atenţia asupra situaţiilor pozitive. Fiecare experienţă aparent negativă este, în realitate, o oportunitate care te poate ajuta să te dezvolţi. Nu considera imediat că orice problemă cu care te confrunţi reprezintă o tragedie, ci gândeşte-te la avantajele noii situaţii.

Dacă ai la dispoziţie o zi întreagă…

Plănuieşte o desfătare pe cinste. Fie că te interesezi de un Spa pentru o zi de răsfăţ sau cauţi o minivacanţă pentru weekend, cu siguranţă te vei simţi foarte bine.

Fă ceva cu totul nou. Îţi doreşti să înveţi limba germană sau poate să iei lecţii de înot? Fă-o! Când eşti captivată de un lucru pe care-l faci cu plăcere, se creează energie pozitivă.

(S. U.)
Timpul Suplimentul Femeia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *