Actualitate

Iurie Leancă iese la rampă: Rezultatele alegerilor din această toamnă, cu un primar socialist la cârma capitalei, vor fi o lovitură puternică pentru procesul de europenizare

Potrivit lui, aceștia sunt proeuropeni, integri și cu o viziune clară de rezolvare a problemelor urbei, însă politicianul nu a menționat despre cine este vorba. Într-o conferință de presă, Iurie Leancă a declarat că PPEM nu a înaintat un candidat pentru scrutinele din capitală și Bălți pentru a nu contribui la o segmentare și mai mare a dreptei europene, scrie IPN.

Politicianul speră că odată cu decizia PPEM, dreapta proeuropeană să va consolida pentru a nu permite preluarea forței politice de către socialiști, pe care îi consideră „inamici a tot ce înseamnă parcursul european”. Liderul PPEM consideră că alegerile locale curente au fost create într-un context artificial, iar în consecință, cei care au de pierdut, sunt locuitorii din Chișinău și Bălți.

„În loc să gestioneze proiectele atât de necesare pentru dezvoltarea orașelor în interesul cetățenilor, primăriile sunt aruncate în campanie electorală pentru ca mai apoi, peste șase luni, să intrăm în alegeri parlamentare. Iar la șase luni după alegerile parlamentare, să intrăm în campania pentru alegerile locale”, menționează Iurie Leancă.

Președintele PPEM a lansat un apel la maturitatea civică a „celor care gândesc liber și care își doresc modernizarea capitalei și a întregii țării”, să privească tabloul politic al actualelor alegeri în contextul alegerilor parlamentare din toamna acestui an. „Rezultatele alegerilor din această toamnă cu un primar socialist la cârma capitalei vor fi o lovitură puternică pentru procesul de europenizare a Republicii Moldova, dar și asupra alegerilor locale ordinare din 2019”, susține Iurie Leancă. 

Sursa: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *