Moldova

Iurie Leancă: Transnistria nu are alt viitor decât în componenţa R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă a declarat că va cerceta dacă mesajul de felicitare a fost trimis cu adevărat de oficialul rus sau este o producţie a celor de la Tiraspol. Totodată el a subliniat că viitorul Transnistriei nu poate fi decât în componenţa Republicii Moldova.

"Tot ce se întâmplă acolo ţine doar de imaginaţia liderului transnistrean. Sper mult că dânşii îşi vor da seama că lumea s-a schimbat în aceşti 20 de ani şi e timpul să depăşească aceste stereotipuri ale războiului rece şi cele pe care şi le-au infiltrat ei în cap şi să îşi dea seama încă o dată că un viitor pentru Transnistria, altul decât în în componenţa Republicii Moldova independente nu există”, a menţionat Iurie Leancă, în timpul unui briefing susţinut cu omolugul său din Israel, Avigdor Liberman.

Şeful diplomaţiei de la Tel-Aviv a afirmat că poziţia Israelului în problema transnistreană rămâne neschimbată şi egală cu cea a comunităţii internaţionale.

"Israelul susţine integritatea teritorială a R. Moldova. E unul din puţinele subiecte în care există un consens deplin între partidele de la guvernare sau opoziţie din Israel", a declarat Liberman.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *