CSI / Rusia

Joe Biden îl consideră ”criminal” pe Vladimir Putin

În cadrul unui interviu pentru ABC News, președintele american a vorbit despre concluziile unui raport al serviciilor de informații din Statele Unite potrivit căruia liderul de la Kremlin ar fi încercat să influențeze voturile în favoarea fostului președinte, Donald Trump, la alegerile prezidențiale din 2020 din SUA.

Potrivit raportului serviciului de informații american, atât Rusia, cât și Iranul au încercat să influențeze rezultatul alegerilor din 2020. Se pare că Vladimir putin este suspectat că încercat să-l denigreze pe Joe Biden în campania electorală. Mai mult de atât, președintele american a declarat că l-a avertizat deja pe omologul său rus că ” va plăti un preț” în acest context, la sfârșitul conversației telefonice de la sfârșitul lui ianuarie.

”Va plăti un preț. Am avut o conversație lungă, eu și el când am…, îl cunosc relativ bine. Şi, în momentul începerii conversației, am spus: «Eu vă cunosc și dumneavoastră mă cunoașteți. Dacă vom stabili că s-au întâmplat aceste lucruri, atunci să vă pregătiți!»”, a afirmat Joseph Biden, potrivit Mediafax.

Joe Biden a fost întrebat de jurnalistul George Stephanopoulos de la ABC News, dacă îl consideră ”cirminal” pe Vladimir Putin, iar răspunsul președintelui american a fost: ”Da, cred” acest lucru.

Statele Unite pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei
Surse politice de la Washington susțin că Administrația Joe Biden pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a ingerințelor electorale din SUA din 2020. Potrivit raportului menționat mai sus, Kremlinul a răspândit ”acuzații care au indus în eroare, lipsite de fundament” despre Joe Biden, însă este subliniat faptul că rezultatul alegerilor nu a fost afectat. Cu toate acestea, Rusia respinge acuzațiile:

Ce acuzații îi aduce Joe Biden președintelui Vladimir Putin
După declarațiile președintelui lui Joe Biden despre Vladimir Putin, Moscova a anunțat retragerea pentru consultări a ambasadorului rus Anatoli Antonov din SUA. Mai mult de atât, autoritățile de la Moscova susțin că Rusia vrea să găsească modalități ca să îmbunătățească relațiile dintre cele două mari puteri mondiale.

Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a fost invitat la consultări pentru a stabili ce este de făcut și în ce direcție să mergem în privința relațiilor cu Statele Unite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *