Opinii și Editoriale

Justiţia jigodiilor

Pretindem că suntem europeni, însă nu suntem. Suntem specimenele cunoscute drept homo sovieticus, îl ţinem pe Stalin în loc de icoană şi mergem la biserică doar de văzul lumii. Justiţia noastră ar putea fi comparată cu o târfă, e foarte ieftină şi destul de selectivă. Este de ajuns să citim ştirile, ca să vedem ce ţară şi ce oameni avem.

Activistul Anatol Mătăsaru riscă sa ajungă după gratii. Procuratura i-a intentat un dosar penal pentru proteste. Asta se întâmplă într-o ţară care tinde să ajungă în UE, unde libertatea de exprimare reprezintă unul din drepturile fundamentale ale cetăţenilor.

Unui elev din Şoldăneşti i s-a intentat tot un dosar penal, atenţie, pentru un fum de iarbă. Ştirea a apărut pe impulstv.com. Ştiu de ce i s-a intentat dosarul penal, pentru că provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Dacă era vorba de vreun ministru cu câţiva saci de heroină, sau vreun fecior de demnitar cu buzunarul plin de cocaină, avea să fie totul ok. Avea să se rezolve, prin cumetri şi prieteni, prin câteva sute de euro date cui trebuie. Însă tânărul din Şoldăneşti n-are sute de euro şi n-are cumetri, aşa că va face puşcărie, pentru că este sărac.

Patru poliţişti au snopit în bătăi mai mulţi cetăţeni într-un bar din Bălţi, relata cu ceva timp în urmă deschide.md. Dezmăţul a fost filmat pe o cameră video aproape în totalitate. E bine să-i ştim pe nume pe criminalii în uniforme – maiorul Nicolae Frecăuţan (ofiţer superior de investigaţie INI), Constantin Bordeianu (şeful Inspectoratului de Poliţie Drochia), Viorel Morăraş (ofiţer INI) şi Eduard Trestianu (şeful Serviciului Poliţie Criminală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia). Ce credeţi că au păţit aceşti bandiţi cu epoleţi? Nimic, au fost rugaţi să semneze cererea de concediere. Iar procuratura chipurile caută probe, pentru imaginile video nu sunt de ajuns. Şi în loc de patru criminali cu epoleţi, vom avea patru criminali fără epoleţi care vor continua să snopească lumea în bătăi. Pentru că aşa s-au deprins, pentru că avem o justiţie de jigodii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *