Editorial

Justiţia Nostra

Presupun că aşa şi se întâmplă în restul lumii, unde justiţia chiar înseamnă ceva. În Moldova, justiţia este un fel de organizaţie de tip mafiot, de genul celei pe care am văzut-o în celebrul film Naşul. Corupţi, laşi, ipocriţi, criminali, turnători, nesimţiţi… astea sunt doar câteva dintre epitetele cu care i-am putea caracteriza pe judecătorii noştri.

Unul din cazurile recente de mafie judecătorească e legat de deputatul Valeriu Guma, cercetat penal în România şi eliberat de justiţia noastră „corectă” şi „echidistantă”. Un alt caz, care reflectă perfect ce înseamnă justiţia moldovenească a fost publicat recent pe site-ul rise.md. Materialul se numeşte „Apartamente cu discount pentru copiii judecătorilor”. Aflăm stupefiaţi că Judecătoria Râşcani a solicitat un teren de la primărie ca să-şi asigure angajaţii cu locuinţe. Toate bune, până nu aflăm că o bună parte a acestor angajaţi deţin o mulţime de imobile: vile de lux, apartamente de elită, spaţii comerciale şi tot ce vrea muşchiul unui aristocrat mioritic. Însă mafiei judecătoreşti nu-i ajunge, mafia judecătorească mai vrea şi apartamente la preţ redus pentru copiii săi. Pentru că, vezi, domnule, se gândesc la viitorul copiilor lor. Asta nu o presupun eu, asta a spus-o Oleg Melniciuc, preşedintele Judecătoriei Râşcani. „Am trei copii pe care să-i cresc şi să le dau ceva în viaţă”, spune justiţiarul. Păi, mai daţi-le, domnilor, din primele grase pe care le primiţi în fiecare an, din şpăgile luate, din vilele de lux şi numeroasele imobile pe care le deţineţi. Să faci astfel de declaraţii într-o ţară în care bătrânii mor de foame, iar bugetarii nu-şi pot permite să crească nici măcar un copil, înseamnă să-ţi baţi joc de toată populaţia acestei ţări. Luxul înconjurat de sărăcie dă dovadă de nesimţire şi orice lipsă de umanitate. V-aţi transformat în nişte fiare cu chip uman care abia de mai ţin minte ce înseamnă empatia şi respectul faţă de societate şi dreptate. Patria voastră este burduhanul cât mai gros, iar morala voastră supremă este banul.

Aş înţelege aceste pretenţii ale judecătorilor, dacă am avea o justiţie corectă, însă avem o justiţie de buzunar, mafiotă şi angajată politic. Ia mai locuiţi voi un pic ca bugetarii prin cămine, dragi judecători. Ia mai trimiteţi-vă soţiile la munci înjositoare prin Italia şi Spania. Ia mai spălaţi nişte pelincuţe, dacă tot ţineţi la viitorul copiilor. Nu reprezentaţi justiţia, reprezentaţi o organizaţie mafiotă, o familie mare de criminali porcoşi. Unica diferenţă dintre voi şi celebrul don Corleone este că ultimul mai ajuta şi săracii, mai făcea câte ceva şi în folosul comunităţii. Aşa că voi sunteţi şi mai stricaţi, şi mai criminali. Ţara asta nu are justiţie, are o ceată de bandiţi mercantili. Acum avem nevoie şi de un Mario Puso al nostru, unul care va scrie un roman sângeros despre toată gloata asta de mafioţi parveniţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *