Leancă: Nu există o altă situație pentru R. Moldova. Apropierea de UE trebuie să continue, indiferent de situaţia de moment dintre Chişinău şi Bruxelles

publicat în Actualitate pe 12 Iulie 2018, 11:19

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a subliniat în cadrul reuniunii ambasadorilor Republicii Moldova că Chişinăul trebuie să se concentreze şi mai mult pe aprofundarea relaţiilor cu instituţiile europene şi ţările membre ale UE.

În cuvântul de salut adresat ambasadorilor, Iurie Leancă a reiterat faptul că integrarea europeană este prioritatea principală a Republicii Moldova.

Vicepremierul a enumerat obiectivele setate pentru anul 2018 precum menţinerea unui dialog multidimensional cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere, racordarea legislaţiei naţionale la Acquis-ul comunitar, aprofundarea colaborării cu statele Parteneriatului Estic etc., se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.

„Nu există o altă soluţie pentru Republica Moldova decât integrarea în Uniunea Europeană. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a realiza acest deziderat. Indiferent de situaţia de moment dintre relaţia Chişinău-Bruxelles, împreună trebuie să ne axăm pe aprofundarea relaţiilor cu instituţiile europene reieşind din interesele cetăţenilor ţării noastre”, a declarat Leancă.

În urma discuţiilor cu diplomaţii moldoveni au fost stabilite sarcinile şi priorităţile pe termen scurt şi mediu în vederea dezvoltării dialogului cu Uniunea Europeană pe toate segmentele de interes comun.

Sursa: adevarul.ro