Actualitate

Lulea Marius: Trădare la Chişinău

Situaţia la Chişinău este la moment dramatică. Politicienii de la Bucureşti şi-au băgat iar coada superficial în politica de la Chişinău, au îndemnat electoratul pro-european şi au girat pentru Maia Sandu şi Andrei Năstase. România trebuie să refuze pe viitor orice implicare în politica de acolo, dar nu o va face.

Nu este vorba doar despre fostul preşedinte Traian Băsescu, ci de absolut toate partidele politice. Fostul preşedinte dovedeşte încă o dată naivitate şi superficialitate în abordarea problemei Basarabiei împreună cu toată echipa sa. Problema că jocul lui înseamnă drama fraţilor de dincolo de Prut.

Nu a trecut mult de la câştigarea alegerilor şi Maia Sandu şi Andrei Năstase vin cu o decizie de trădare de-a dreptul istorică: fac alianţă cu socialiştii. Sunt curios ce spun acum deputaţii unionişti aleşi pe aceste liste: continuă în acest format dezastruos? Vor fi ei oare părtaşi la această acţiune antiromânească?

Nici Iurie Roşca nu i-a întrecut în rapiditatea deturnării mesajului, cel care a devenit de asemenea din pro-român un mare anti-român. Voronin la momentul de faţă pare a fi de departe cel mai patriot politician ce a existat dincolo de Prut: nu a fost el cu România, dar cu siguranţă a făcut faţă Rusiei şi a refuzat dialogul cu emisarii federalişti ai acesteia.

Sigur că în spatele oricărei decizii importante de trădare se află numai şi numai dorinţa de a face fapte bune. Acest lucru nu se face împotriva basarabenilor ci este o decizie grea dar care trebuie făcută tocmai pentru binele basarabenilor. Cam acesta este mesajul manipulator şi ruşinos lansat de Maia Sandu în spaţiul public şi care ar justifica deturnarea traseului pro-european. Ei fac alianţă cu Rusia ca să salveze pe Basarabeni din mâna oligarhiei, aşa este discursul manipulator promovat către membrii de partid şi susţinători. Sigur că nu cred că cineva cu capul pe umeri poate crede aşa ceva, dar acest mesaj are scopul de a reduce impactul devastator al veştii.

În numele poporului multe fapte rele s-au făcut de-alungul timpului. Problema este că în Basarabia există un control strict al informaţiei, iar Bucureştiul a abandonat practic toate mijloacele media de care dispunea: finanţările sunt de-a dreptul ruşinoase sau lipsesc cu desăvârşire. Trădarea este şi în guvernul de la Bucureşti.

Cel care a reuşit să îi unească este tocmai trimisul Moscovei la Chişinău: Dmitri Kozak. Aceştia s-au prezentat la raport la prima chemare şi ca umilinţa oferită să fie maximă exact unde aceştia şi-au dorit: în clădirea preşedintelui pro-rus Igor Dodon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *