Actualitate

Maia Sandu și Iohannis nu-s în stare să rezolve o problemă simplă. Umilința din vămi continuă – cozi infernale la hotarul R. Moldova – România

Timpii de așteptare pentru călătorii care traversează frontiera de vest spre Uniunea Europeană, prin punctul de trecere a frontierei Leușeni sunt în continuare foarte mari, chiar dacă autoritățile din Chișinău și București se lăudau că problema e pe cale să fie rezolvată.

Vama Albița, intrarea în România, 30 august
12 august 2022
31 iulie 2022
27 iulie 2022, cozi infernale în vama R. Moldova cu România
Rândul la vama R. Moldova începe imediat cum se termina vama româneasca, foto de la un cititor.
Imagine publicată de Direcția regională Vest a Poliției de Frontieră pe 22 iulie 2022.
20 iulie 2022. Aproape 100 de mașini așteaptă să fie „verificate” de vameși.

Aceste cozi infernale se formează în fiecare vară, iar „autoritățile” din Chișinău sau București sunt prea ocupate să rezolve probleme atât de triviale, ele fiind ocupate de chestiuni globale, care implică mereu vizite de lungă durată în țări civilizate, unde călătoresc din bani publici.

La Vama Leușeni se menține flux majorat de călători și mijloace de transport. La intrare în Moldova circa 80 de mașini sunt prezente la linia de control. Crește numărul de autovehicule pe sensul de ieșire din țară, fiind circa 40 la număr.

De aproape 2 săptămâni presa publică știri despre traficul infernal de vămile din Sculeni și Leușeni, cele mai utilizate de cetățenii care doresc să călătorească cu mașina spre Uniunea Europeană. Existența cozilor la vamă nu mai este o noutată, ci o realitate cu care va trebui să ne obișnuim, deoarece autoritățile din Chișinău și București dau dovadă de indolență și nu fac absolut nimic pentru a rezolva o problemă elementară.

Cât de dificil poate fi ca autoritățile responsabile de verificarea călătorilor să mai angajeze câțiva oameni?

Amintim că după 30 de ani de la destrămarea URSS, nu a fost construit niciun pod nou peste Prut, iar acum cele două state se laudă că vor construi un „pod” flotant la Leova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Vrei poduri si vami , acum un an si ceva Dodon era mare sustinator al apropierii de RO cu ghilimelele de rigoare ,repede uitati, daca vin comunistii inapoi va pune sarma ghimpata pe Prut

      1. Romania nu are nevoie de trafic marit ,se ingramadesc romanii nativi sa viziteze MD numa numa ,basescu un idiot ca a dat cetatenie la toti , 5000 pe an era suficient (sunt electorat bun moldovenii ) si pana acum drept multumire am fost primiti sub un pod cu cateva milioane de euro ajutoare ,unu ne rupe harta in parlament ,altu ameninta , acum tipati ca va tinem la vama ? sa stati pana va vine mintea la cap.

      2. Mda … Dar voi statalistilor si independistilor n-ati avut votanți unul si unul și care mai de care mai destept si mai molotovean ? Ce ati facut in 30 de ani !!?? Cititi-vă propria arhivă a sitului si vedeti limpede ce am facut ”noi ”si ce ati facut ”voi ” !!! In orice caz, e timpul sa întelegeti ca ati facut greseli cu duiumul. Noi le cunoastem pe ale noastre, ! VOI ? Le stiti ! NIET !! Incetati cu astfel de atitudini de mari scule la bascule. NU FOLOSESTE SI NU VOR FOLOSI oricît asudă fruntile voastre inguste sa le arunce pe piata opiniilor democratice . DORITI VRAJBĂ SI MAI MARE DECÎT ESTE ? Nu tineti românilor din tara si de pretutindeni lectii de ideologie marxist leninistî gen jandarmul român. Incetati cu duplicitatea de caracter . NU VA FACE CINSTE !

        1. Titi , mi se rupe mie de statalistii vostrii , independentii si neutralitatea voastra,cu dodoni ,comunisti, sori etc sunt nativ roman , din RO si m-am cam saturat de figurile voastre moldovenesti , cai laie cai balaie nu este nici o duplicitate vreti numai pomana si numai gratis , va scumpiti la tarate si ieftineala la faina la munca,lasati vacantele afara ,stai la vama f.bine intrii pe teritoriul UE , sa vezi controale cand RO intra in schengen ,va dezbracam la vama . Sunteti mari fumatori si aveti tigari cam multe la voi ,noi avem grija de sanatatea voastra si le luam la vama. La cum va miscati UE si RO o sa o vedeti doar ca turisti. Cu stima barosane.

            1. In schengen vor fi la vama culuoar separat (schengen &non schengen ) si UE &non UE ,daca sunt romani nu pot sa stea la coada la vama sau ce ? Si in RO , BG, HU, e coada la vami dar nu se zvarcoleste nimeni ca sta cateva ore asa ca voi. Moldoveanu are mot in frunte.

      1. A crescut de 4 ori traficul ilegal de tigari la frontiera comuna, fata de perioada similara a anului trecut. Din cauza aceasta va frecam ridichea. O meritati pe deplin.

    1. Băi MDurilor, tare infocati sunteti sa intrati sau tranzitati Romania catre UE . Majoritatea voastra , mujicilor , sunteti puși numai pe contrabanda si alte porcarii ilegale. Basescu a fost un idiot ca a dat verde la acordarea de cetatenii, acum numai scapam de voi , mocanfiilor. L-ati pupat in cur pe Dodon si pe rusi de ati ramas fara buze. Vreti totul moka, ca sunte-ti saracii, cand de fapt aveti tupeu si sunteti nesimtiti. F bine ca va tin in vamă, 5 ore sa dureze fiecare verificare. Guvernul greseste cand va da atata pomana, scoli , gradinite, aparatura, ambulante , electricitate si acum aveti tupeul sa cereti si gaze. Totul pe gratis , daca se poate. Marș la muncă, nu vedeti ca in MD se ” produc” numai nuci, prune , mere si micșunele. Nu vedeți mă tupeiștilor ca pana și rusii s-au săturat de voi si au început sa va dea flit?

  2. Înainte de a da buzna în Europa, moldoveniștii au timp să mediteze la binefacerile statalismului și neutralității. Că așa-i în EU: și prostia costă timp și bani. Trimiteți o gașcă de comuniști și socialiști specializată în controale de pașapoarte și mai ales de mărfuri și treaba se rezolvă cât ai zice dodon…

    1. Direcția este clară, tendința evidentă, numai strategia este ciudată: în Europa se intră cu capul înainte, nu cu… dosul!

  3. Ia zi Timpule ce recenzii bune ai , unu si unu , bravo baieti ca luati atitudine ,asta este un inceput , nu mai e tacerea aia vinovata ca asta e .

  4. Eu personal,v-aș pune indicatoare cum să ajungeți fără problemele în Siberia moldavanilor.Nu spre România,nu spre UE.

      1. Cred ca majoritatea sunt romani adevarati , patrioti unu si unu ,pe tranzit prin RO, iubesc Romania ca si datoriile ,ha,ha,ha , le luam cetatenia daca nu sunt cuminti ,doar nu o sa-i iau acasa

      2. E un proiect de lege privind inrolarea in armata a cetatenilor romani intre 20-35 ani, inclusiv cei plecati peste hotare. Sunt curios, oare cati ,,romani din Basarabia” se vor prezenta la datorie!?

  5. Sintem in sec. 21 si intre noi Moldovenii trebuie sa avem vama, ce prostologii. Masonii lucreaza in favoarea lor , iar noi Moldovenii inghitim prostiile create la Brusell peste noapte de niste grege…

  6. Ba ,eu nu va inteleg , o ardeti ca pleaca autoritatile peste hotare si cheltuie banul public. Ce vreti, sa plateasca din salariu deplasarile oficiale sau ce ? Pleaca sa-si reprezinte tara ,bine,rau, el este alesu. Am observat la MD ca orice deplasare este monitorizata ca ala a cheltuit atata,aia a cheltuit atata,dar beneficiile deplasarii in unele cazuri nu se mai amintesc,cand se obtin ajutoare , bani,etc. Sunteti infantili rau de tot , d”asta e coada la vama si va mai fi.

  7. Eu stiu o vorba “Cand vrei sa stai cu fundul in doua barci intodeauna ai apa in chiloti”
    RM cam asta a facut in 30 de ani.

  8. Nimic extraordinar, cr e d ca pandemia si altd restrictii ii face acum pe mai mulgi sa se odihneasca pe meleaguri straine. Nu in ultimul rind sunt si micii biznesmani cu maruntisuri de vinzare si desigur tigarete.

  9. Timpule nu mai incalzi ciorba este deja acrita, dai stirea asta toata vara ? oamenii ti-au raspuns ce mai vrei , plecati in vacanta pentru aerisirea creierilor, in MD , ca vezi ce cozi sunt la stiri la vama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *