Politică

Marian Lupu: Istoria Moldovei se scrie astăzi !

Declarația aparține lui Marian Lupu, președintele Partidului Democrat, care a ținut un discurs în fața mulțimii la mitingul de susținere a procesului de integrare în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). 

Lupu a spus că pentru generația viitoare avem datoria să mergem înainte și a îndemnat oamenii prezenți la miting să meargă acasă și să spună că astăzi, în PMAN, “țara a vorbit într-un glas, Da pentru Europa, Da pentru Bunăstare”.

„Faptul că noi suntem, aici, toți, este un mesaj clar pentru întreaga lume – Moldova aparține Europei. Vrem un destin european. Această adunare nu are steaguri și slogane de partid, nu are bariere de gândire. Suntem aici asemănători și, în același timp, diferiți, pentru a sprijini calea spre viitorul european al Moldovei”, a spus Marian Lupu.

El a declarat că la summit-ul de la Vilnius Moldovei i se va recunoaște un merit și i se va întinde o mână. Meritul este acela că țara și-a îndeplinit absolut toate obligațiunile și angajamentele în Parteneriatul Estic. Iar mâna întinsă va fi parafarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană. “Să fim mândri cu toții de acest moment, fiind că acest apropiat succes este al Dvs. Este al nostru, al tuturor. Este al Republicii Moldova. Momentul Vilnius va fi pentru noi dovada unui lucru bine făcut. Ajunge cu NU se poate sau cu NU suntem în stare. Este timpul să spunem Da, Moldova poate”, a continuat Lupu.

Președintele PD a mai accentuat în discursul său că drumul spre Europa este calea cea mai sigură spre bunăstarea țării, deoarece apropierea de UE va genera legi mai bune și va aduce fonduri europene în țară pentru cei mulți; apropierea de UE înseamnă libertatea de mișcare, investiții externe, locuri noi de muncă, drumuri mai bune, școli renovate, spitale moderne; Europa înseamnă respectarea drepturilor minorităților naționale, șanse pentru tineri și demnitate pentru pensionari.

El a ținut să precizeze că integrarea europeană nu înseamnă izolarea Moldovei de restul lumii și că țara noastră va fi și în continuare o punte și mai puternică între Vest și Est.

Zeci de mii de persoane din toate colțurile țării participă astăzi la un miting organizat în centrul capitalie de Coaliția Pro-Europeană pentru susținerea procesului de integrare a R. Moldova în UE.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *