UE / Nato

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, va demisiona, potrivit presei germane

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, care a făcut numeroase gafe în timpul mandatului său, a decis să demisioneze, au anunțat vineri mai multe media germane, potrivit AFP.

Potrivit cotidianului Bild, care a fost primul care a relatat știrea, demisia a fost o decizie personală a ministrului, fără a fi impusă de Cancelarie.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung a declarat că Christine Lambrecht, în vârstă de 57 de ani, membră a aceluiași Partid Social-Democrat (SPD) ca și cancelarul Olaf Scholz, ar trebui să-și părăsească postul în cursul săptămânii viitoare.

Postul de televiziune NTV adaugă că în prezent se caută un succesor al ministrului în cadrul SPD.

Întrebată de AFP, ea a refuzat să comenteze “zvonurile”.

Recent, Christine Lambrecht a fost aspru criticată pentru comentariile controversate despre războiul din Ucraina. Ea a spus că a avut “multe impresii deosebite” de pe urma conflictului. De asemenea, a vorbit despre “multe, multe întâlniri cu oameni interesanți și minunați”. “Pentru asta, vă mulțumesc foarte mult”, a adăugat ea.

Încă din ianuarie 2022, ea fusese criticată pentru că a anunțat trimiterea a 5.000 de căști de protecție în Ucraina, care în același timp cerea arme grele pentru a se apăra de un eventual conflict cu Rusia.

Potrivit unui sondaj recent realizat de organizația Civey pe un eșantion de 5.000 de persoane, 77% dintre germani sunt în favoarea plecării sale, doar 13% dintre ei dorind să rămână.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *