Social

Moş Crăciun la şcoala auxiliară nr. 7 din capital, datorită Edelweiss

După ce a organizat matineu pentru copiii internaţi la Institutul Oncologic, Edelweiss a organizat un matineu şi pentru cei 119 copii defavorizaţi care învaţă la Şcoala Auxiliară nr. 7 din Chişinău.
 La serbare a ajuns şi Moş Crăciun cu Crăciuniţa, care au adus jucării tuturor copiilor. Copiii s-au pregătit de serbare, învățând pentru Moşul poezii şi cântece.
“Un zâmbet, o privire a oamenilor care îi înconjoară îi fac şi pe copii să fie mai sănătoşi, să se simtă mai bine, să se simtă cu adevărat în siguranţă”, a spus Victoria Stempliuc, directorul Şcolii Auxiliare nr. 7.
La serbare au venit şi câţiva părinţi care i-au cerut lui Moş Crăciun să le aducă în primul rând sănătate şi bucurie copiilor lor.
“Este important ca fiecare copil, indiferent de statutul social, de locul unde învaţă, să se poată bucura de spiritul Crăciunului”, a spus Nicole Stanesse, ambasador Edelweiss .
Fundaţia Edelweiss organizează acţiuni sociale pentru copiii care învaţă la Şcoala Auxiliară nr. 7 din capitală de mai mulţi ani. Anul trecut, graţie Edelweiss, copiii au fost la câteva manifestaţii culturale din Chişinău printre care şi la spectacolul de balet pentru copii “Spărgătorul de Nuci”.
În perioada sărbătorilor de iarnă Fundaţia Edelweiss va organiza o serie de acţiuni menite să readucă bucuria sărbătorilor în casele şi inimile familiilor social-vulnerabile, copiilor dezavantajaţi şi persoanelor în etate.
Fundația EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentați şi dezavantajaţi din Republica Moldova. Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre. Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.
D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *