Actualitate

Moscova moare…

Moare Moscova, doamnelor si domnilor, moare Kremlinul, moare Rusia. Si nu din cauza crizei economice globale sau a faptului ca Medvedev zicea la recenta intalnire cu generalii din armata rusa ca Rusia e „inconjurata de zone de instabilitate”. Nici din cauza rachetelor si avioanelor americane dislocate in Europa Centrala si de Sud-Est. Si nici din cauza profundelor discontinuitati din infrastructuri sau a rupturilor sociale si demografice care o zdruncina pe dinauntru. Ci de ciuda.

De elementara si omeneasca ciuda. Cel mai mare imperiu geografic al lumii, cu o armata de un milion de oameni, cu o economie care poate influenta oricand economia globala moare de ciuda, fratilor, din cauza micutei RM, cel mai sarac statulet european, unul din cele mai nefericite state din lume, cu o treime din populatie alungata peste hotare, cu un PIB despre care ti-e rusine sa vorbesti.

Dar cum moare Moscova de ciuda? Ea moare fiindca RM a fost guvernata timp de opt ani de Partidul Comunistilor si a aliatilor lor de nadejde, PPCD. Asa ne invata in „Flux”-ul din 17 martie analistul politic „american” V. Socor. El zice mot a mot: „Moscova moare de ciuda ca Moldova nu mai poate fi inghitita dupa opt ani de guvernare” comunista. Or, Rusia nu va muri in viitorul previzibil si, mai ales, nu va muri niciodata de ciuda, si mai ales de la faptul ca RM a fost guvernata opt ani de comunisti. Numai aiurita propaganda comunista a putut inchipui asa ceva: credeti, prostilor, ca Rusia e un les, ca Voronin nu o slujeste cu trup si suflet, ca monumentala poarta ruseasca, cu herb rusesc, zidita recent la intrarea in Tighina, e doar o oarecare floare la usanka ruseasca. Asteptam ca si V. Voronin sa confirme spusele lui Socor chiar in discutia cu D. Medvedev din 18 martie: asa si pe dincolo, ursule, ian sa-ti trag la plecarea mea din politica un solid bobarnac maldavenesc peste nasucul tau rusesc fiindca, iaca, „americanul” Socor a zic ca voi, Moscova, muriti acum de ciuda ca anume noi, comunistii, am guvernat europeneste opt ani in RM.

Ce e RM pentru Rusia? O ganganie saraca, fara resurse naturale. Rusiei nu-i trebuie acum aceasta ganganie. Rusia are nevoie in spatiul nistrean doar de instabilitate (pe care a si creat-o guvernarea comunista in opt ani) si de lunga fasie transnistreana, de asa-numitul „piemont romanesc”, pentru a tine in sah si Ucraina, si toata infrastructura sudica si central-europeana a NATO. In aceste conditii geopolitice, RM, Basarabia, spatiul pruto-nistrean ne trebuie doar noua, romanilor autohtoni. Numai de noi depinde acum, adica la 5 aprilie, daca vom scapa de jugul comunisto-pepecedist, de saracie, hotie, subdezvoltare, amoralitate, de iadul din infrastructuri, de capitalismul lor roscat, daca vom reface familia ca stalp al casei parintesti si-i vom reuni pe cei alungati in tari straine cu batranii si copiii lor ramasi singuri acasa. Totul depinde numai de noi si daca vom castiga, daca o vom lua hotarat spre UE si Romania (care le sta in gat comunistilor) cu certitudine Moscova nu va muri de ciuda, nici macar nu se va inciuda, nici macar nu va avea o secunda-doua sa se uite spre noi. Asa e harta geopolitica a lumii si ei n-ai ce-i face.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *