Timpul Liber

Motorul de căutare Google împlineşte astăzi 23 ani

Google Web Search aparţine companiei americane Google Inc., fondată în septembrie 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. Motorul de căutare oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor din web, în 124 de limbi, având o bază de date cu informaţii despre mai mult de 8 miliarde de situri web. 

Domeniul google.com a fost înregistrat pe 15 septembrie 1997, iar firma a fost înregistrată pe 4 septembrie 1998. Compania a stabilit în anul 2005 data de 27 septembrie pentru a-şi sărbători ziua.

Sistemul motorului de căutare inspectează permanent Internetul, în special siturile cele mai vizitate şi extrage din ele (indexează) informaţia necesară în avans, chiar şi în momentele când nu există cereri de căutare concrete, active. Informaţia extrasă este apoi depozitată în baza de date a sistemului. Scopul este ca la cerere această informaţie să poată fi prezentată utilizatorului foarte rapid, chiar dacă ea este deja mai mult sau mai puţin depăşită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *