Actualitate

O aplicaţie specială le va permite şoferilor din Moldova să verifice minuţios traseul pe care urmează să circule în condiţii extreme

“Va fi o aplicație mai simplă, dar care va da destulă informație pentru toţi: cine este responsabil, care este situația pe traseul care a fost selectat şi la ce etapă de curățare se află acest traseu. Eu, ca şi iarna trecută, voi monitoriza personal, vom învăța împreună cum putem să facem, să perfecționăm acest protocol de intervenție”, a declarant Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei şedinţe la Guvern.
Totodată, în prag de iarnă, autorităţile spun că au pregătit circa 60 de mii de tone de material antiderapant, ca să intervină în forță, unde va fi nevoie.

"Circulația pe timp de iarnă diferă foarte mult de circulația din timp de vară. Distanța de frânare este mai mare, de la 50 % la 100%, chiar şi cu presărare, drumul oricum rămâne umed”, a precizat Anatolie Usatîi, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

De asemenea, drumarii au încheiate contracte cu diferite întreprinderi pentru situații extreme, ca să dispună de tehnic suplimentară la deszăpezire
”Avem contracte cu întreprinderi, un plan B, iar dacă precipitațiile sunt mari, apelăm imediat la privați, în baza contractelor. Ei au tehnică bună. Pentru acest sezon s-au pregătit 518 unități de transport, tractoare, greidere, camioane, freze de zăpadă”, a mai dat detalii Usatîi.
La aceaşi şedinţă, responsabilii de la Administraţia de Stat a Drumurilor au declarat că va colabora cu serviciul unic de urgenţă 112, pentru a facilita accesul oamenilor la ajutor.
 
Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-ul www.asd.md sau apela la numerele de contact 022- 22-55-30 și 060477117.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *